Більшість шведських політиків виступає проти будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Цю інформацію повідомляє місцева радіостанція Sveriges Radio.

Майже всі опитані політики і чиновники висловилися про необхідність заборонити будівництво "Північного потоку-2", частина якого повинна пройти через територіальні води Швеції.

Північний потік-2
Північний потік-2

Так, колишній міністр оборони, уповноважений Помірної коаліційної партії з питань ЄС Карін Енстрем заявила, що газопровід "Північний потік-2" негативно вплине на екологію та безпеку.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Ми активно виступаємо за те, щоб усіма можливими способами зупинити цей проект", - заявила вона.

Північний потік-2
Північний потік-2

Ларс Адактусон, євродепутат від шведської Християнсько-демократичної партії, зазначив, що Росія не дотримується міжнародного права, лобіюючи "Північний потік-2".

"Ми бачили, що відбулося в Грузії, бачили, що відбулося в Україні і в Криму. Тому важливо знайти інші способи забезпечення енергією", - сказав він.

У той же час, представник Партії зелених, голова Ради у справах ЄС в Ріксдагу Юнас Ерікссон, підкреслив, що раніше Стокгольм вже стикався з труднощами в застосуванні міжнародного права проти будівництва "Північного потоку-2".

На його думку рішення Єврокомісії змінити законодавство - вірне, так як згодом допоможе заблокувати цей проект.

Будівництво Північного потоку-2
Будівництво Північного потоку-2

Нагадаємо, що адміністрація президента США Трампа готується до введення санкцій проти енергетичних компаній Німеччини і низки інших європейських країн, що беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Американські чиновники розглядають і інші шляхи блокування проекту "Північний потік-2", але більшість ключових фігур в Білому домі схиляються до санкційного сценарію.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", після початку будівництва "Північного потоку-2" на узбережжі Грайсвальду (Німеччина) були виявлені десятки кілограмів грудок пластичного мастила.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що уряд Швеції офіційно видала дозвіл на будівництво газопроводу в обхід України "Північний потік-2".