У разі наступу на позиційні сили у сирійській провінції Ідліб американський президент Дональд Трамп буде готовий завдати удару по російським та іранським військовим.


Війна у Сирії: плани Трампа


Високопоставлені чиновники Вашингтону зазначають, що ймовірною причиною такої тактики може стати рішення президента Сирії Башара Асада застосувати хлорин в ході наступу на провінцію Ідліб.


Саме ця територія вважається останнім великим оплотом повстанців в країні, повідомляє Wall Street Journal.

"Пентагон розробляє військові сценарії, але Трамп ще не вирішив, що саме буде вважатися приводом для військової відповіді і чи будуть США атакувати російські або іранські військові сили, що допомагають Асаду в Сирії", - коментують наближені до чинної влади США особи.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще


Припускають, що у відповідь на використання хімічної зброї США можуть застосувати не тільки військову силу, а й економічні та політичні інструменти.


Як відомо, напередодні президент США Дональд Трамп заявив: Росія та Іран здійснять "серйозну гуманітарну помилку" в Сирії, якщо дозволять урядовим військам Башара Асада піти на штурм провінції Ідліб на півночі країни.


Попри це Росія відновила авіаудари по позиціях повстанців у сирійській провінції Ідліб після перерви у кілька тижнів. Свою причетність до цього у Кремлі вже традиційно спростовують.


Дивіться: прогнози щодо війни у Сирії


Нагадаємо, Трамп поділився подробицями зустрічі із Путіним.
Як повідомляв Знай.ua, Росію звинуватили у "космічному шпигунстві".
Також Знай.ua писав, автора скандальної статті про Трампа нарешті знайшли.