Станом на серпень 2018 року 42% громадян України переконані, що членство в НАТО є найкращою гарантією національної безпеки, переконують соціологи.

нато


Такі дані соціологічного опитування оприлюднив політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Руслан Кермач під час прес-конференції.
За словами експерта, згідно з результатами опитування в серпні, 42% українців вважають членство в НАТО кращою гарантією національної безпеки.

нато


Соціолог наголосив, що якщо враховувати дані опитувань за 2012 рік, то за цей час частина тих, хто вважає шлях вступу в НАТО краще за інших опцій безпеки, зросла більше ніж в три рази - з 13% до нинішніх 42%.
У регіональному вимірі вступ в НАТО підтримується абсолютною більшістю громадян на заході (71%) і в центрі України (52%), тоді як на сході і півдні ця підтримка дещо менше - 32% і 20% відповідно.
Згідно з даними опитування, готовність брати участь в референдумі щодо членства в НАТО, якби він відбувся в серпні цього року, взяли б 63% опитаних українців, з яких 67% проголосували б за вступ до Альянсу, а 28% - проти.
Основну функцію НАТО населення України бачить у захисті країн-учасниць блоку від збройного нападу (37%). До важливих функцій, які зараз виконує НАТО, респонденти віднесли також боротьбу з міжнародним тероризмом (27%), тоді як майже стільки ж побачили в НАТО інструмент впливу США на політичні процеси в світі та Європі (25%).

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

нато


Загальнонаціональне опитування населення України проводилося Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології в період з 16 по 28 серпня 2018 року. Всього опитано 2041 респондента у віці від 18 років у всіх регіонах України (в 110 населених пунктах) за винятком тимчасово окупованих територій АР Крим та Донецької та Луганської областей. Теоретично похибки вибірки становлять 2,3%.


Нагадаємо, Рада опублікувала текст змін до Конституції про курс на ЄС і НАТО. Текст президентського законопроекту №9037 про внесення відповідних змін до Конституції України оприлюднений на сайті Верховної Ради.

порошенко


Як повідомляв раніше Знай.ua, курс на інтеграцію України в НАТО, проголошений нинішньою владою, ставить хрест на реінтеграції Донбасу. Про це в ефірі NewsOne заявив політолог В'ячеслав Піховшек.


Також Знай.ua писав про те, що влада наполегливо нав'язує українцям ідею євроатлантичної інтеграції, цей курс не мав, не має і не буде мати підтримки в українському суспільстві. Крім того, він розколює країну, заявив Віктор Медведчук.