Стало відомо, що починаючи з жовтня поточного року вартість газу може підвищитися на 23,5 %.

газ

Наразі це питання серед інших обговорюється в ході переговорів між представниками України і МВФ. ЗМІ зазначають, що основним предметом переговорів став можливий запуск нової програми фінансування Stand-by, яка замінить діючу EFF і допоможе уникнути дефолту та різкого підвищення ціни газу для населення.

газ для населення


У ході переговорів обговорюється не варіант нової програми, яка почалася б з квітня 2019 року, а саме варіант її заміни вже зараз на нову - Stand-by. Фактично це означає пере кредитування, тобто заміна програми дасть можливість перевантажити питання про підвищення ціни газу.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

газ ціни


Згідно з чинною сьогодні програмою EFF ціни на газ можуть збільшиться на 23,5% вже з жовтня - приблизно 8,5 тисячі гривень. Це при тому, що МВФ погоджувався на нижню планку у 30%. Ціни на газ для промисловості і населення в результаті повинні фактично зрівнятися. За неофіційною інформацією, в новому меморандумі також буде порушено питання про введення ринку землі.


Нагадаємо, Національний банк в 2018 році очікує зростання цін на газ на рівні 25%. Про це заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, передають ЗМІ.

нбу Салогуб

"Наш прогноз не змінився. Ми очікуємо, що зростання цін на газ у цьому році буде на рівні 25%", - сказав Сологуб.

За його словами, це підвищення вплине на інфляцію на 0,5 процентних пункту. Чиновник також анонсував, що у 2019 році НБУ очікуєються зростання цін на газ і комунальні послуги на рівні 15%.


Як повідомляв раніше Знай.ua, глава українського уряду Володимир Гройсман опублікував твіт, в якому пообіцяв українцям "знизити зростання реальних доходів".

Гройсман


Також Знай.ua писав про те, що Мінсоцполітики працює над розробкою механізму запровадження з 1 січня 2019 надання субсидій населенню у грошовій формі. Відповідний механізм повинні затвердити у другому півріччі 2018 року.