Національний банк в 2018 році очікує зростання цін на газ на рівні 25%. Про це заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, передають ЗМІ.

НБУ Салогуб

"Наш прогноз не змінився. Ми очікуємо, що зростання цін на газ у цьому році буде на рівні 25%", - сказав Сологуб.


За його словами, це підвищення вплине на інфляцію на 0,5 процентних пункту. Чиновник також анонсував, що у 2019 році НБУ очікуєються зростання цін на газ і комунальні послуги на рівні 15%.

газ

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще


До слова, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що підвищення цін на газ для населення неминуче. Уряд продовжив на місяць зобов'язання за спеціальними постачання газу населенню і підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ) - за регульованими цінами.

газ ціна

Підвищення цін на газ різко збільшить навантаження на бюджет по компенсації цін. Витрати на субсидії виростуть ще на 20 млрд грн, тобто значна частина траншу за фактом відразу з'їдається. Тим часом вже зараз 60,2% споживачів газу - одержувачі субсидій, а згідно з розрахунками після стрибка ціни їх частка може збільшитися до 72%.


Нагадаємо, більшість шведських політиків виступає проти будівництва газопроводу "Північний потік-2". Цю інформацію повідомляє місцева радіостанція Sveriges Radio.
Майже всі опитані політики і чиновники висловилися про необхідність заборонити будівництво "Північного потоку-2", частина якого повинна пройти через територіальні води Швеції.

Північний потік 2


Як повідомляв раніше Знай.ua, облгази не змогли забезпечити своєчасного встановлення індивідуальних лічильників газу за рахунок тарифних коштів.

газ тарифи


Про це розповів Олексій Хабатюк, заступник начальника департаменту енергоефективності у НАК "Нафтогаз", пише Gazeta.ua.


Також Знай.ua писав про те, що в українській комуналці чергові зміни, на цей раз справа торкнулося води. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, змінила тарифи для багатьох водоканалів.