В українській комуналці чергові зміни, на цей раз справа торкнулося води. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, змінила тарифи для багатьох водоканалів. Тепер українцям в середньому доведеться платити на 12% більше.

Так, згідно з новоприйнятим документом, пропонується встановити наступне:

тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення ліцензіатам НКРЭКУ, які реалізують воду іншим підприємствам водопровідно-каналізаційного господарства (тобто оптові тарифи) за 1 куб. м;

тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення для всіх інших споживачів, наступним ліцензіатам, за 1 куб. м (без ПДВ);

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Середнє зростання тарифів зазначених підприємств планується на рівні 12,2% з централізованого водопостачання та 12,5% за водовідведення.

Так виглядатимуть тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) таким ліцензіатам НКРЭКУ за 1 куб. м (без ПДВ):

Холодна вода подорожчає в середньому на 12,6%, гаряча - на 12,7%. Зміни починають діяти на наступний день після того, як їх опублікують в газеті "Урядовий кур'єр".

Клієнти Укрпошти вже втомилися обурюватися

Ми раніше писали про те, що Укрпошта впритул наблизилася до дефолту: служба виявилася практично банкрутом через величезні заборгованості. Про критичний стан популярного підприємства розповів Олександр Чернявський - перший заступник гендиректора ВАТ "Укрпошта".

Тепер же компанія планує підвищувати вартість своїх послуг. Більш того, ціни на відправку листів і посилок будуть підвищуватися двічі: з 10 вересня і з 1 січня 2019 року.

Нагадаємо, українці отримають платіжки з "сюрпризом".

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", субсидіарні ревізори зіпсують українцям життя.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що на українців чекають катастрофічні наслідки нових тарифів на газ.