У четвер, 6 вересня, в Україні розпочала роботу місія Міжнародного валютного фонду (МВФ). Як повідомили в представництві Фонду в Україні, делегація на чолі з Роном ван Роденом прибула у Київ напередодні.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", постійний представник Фонду в Україні Йоста Люнгман заявив, що місія МВФ працюватиме в Києві в період з 6 по 19 вересня "для обговорення останніх економічних подій та економічної політики".

За словами Люнгмана, в повістці питань, які підлягають обговоренню, буде також фінансова допомога від МВФ на підтримка макроекономічної стабільності в Україні та подальшого зростання економіки країни.

Йоста Люнгман

Як відомо, місія МВФ прибула на запрошення української влади. Представники фонду мають намір обговорити з керівництвом України останні економічні події, а також перспективи подальшого співробітництва. Влада розраховує на продовження співпраці з фондом після візиту місії і висловлюють надію на отримання чергового кредитного траншу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Поточна програма України і МВФ обсягом 17,5 млрд доларів, з яких Україна отримала 8,7 млрд доларів, закінчується навесні 2019 року. У 2018 році Національний банк і Міністерство фінансів розраховують у рамках цієї програми отримати 1,9 млрд доларів.

Як повідомлялося, під час переговорів сторони планують обговорити питання підвищення ціни на газ для населення, оскільки це є одним з ключових вимог Фонду для надання Україні нового кредитного траншу.

Україна, крім перегляду тарифу на газ, не виконала цілий ряд інших зобов'язань. Так, у підписаному меморандумі влада погодилася, наприклад, ввести абонплату на газ та опалення і зареєструвати в парламенті законопроект про обіг земель. Всі ці вимоги, як пояснює наближене до переговорного процесу джерело, залишаються актуальними. Але щоб отримати транш, в першу чергу потрібно підвищити тариф на газ.

Нагадаємо, українцям роздадуть по 700 грн, але є один нюанс.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що суд вказав підлим чинушам на їх місце.

ТакожЗнай.иа" повідомляв, що доленосне рішення Кабміну може назавжди змінити життя мільйонів українців.