Глава українського уряду Володимир Гройсман опублікував твіт, в якому пообіцяв українцям "знизити зростання реальних доходів".

"Я зроблю все, щоб захистити людей, знизити інфляцію і зростання реальних доходів", - написав прем'єр-міністр України.

Твіт з кумедним застереженням пізніше виявився видаленим, але він як і раніше зберігається в кеші Google.

В даний момент прем'єр активно лобіює підвищення цін на газ для населення, посилаючись на вимоги МВФ щодо списання боргів Україні. Він лякає країну дефолтом і кризою, якщо газ для українців не подорожчає.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2018 році українці отримали у 2 рази менше субсидій, ніж у минулому. За перші сім місяців цього року субсидії змогли отримати тільки 2,6 млн домогосподарств. У повідомленні йдеться, що ще в 2017 середня субсидія дорівнювала 300 гривень, а зараз українці отримують у середньому всього 200.

Економічний експерт Борис Кушнірук розповів, що в літній період кількість субсидіантів помітно скорочується, оскільки основні витрати населення на оплату комуналки - це плата за опалення. Крім того, експерт зазначив, що останнім часом в українців суттєво зросла заробітна плата, а рівень доходів є визначальним фактором для отримання субсидій.

"В Україні зростають зарплати, і звичайно, якщо вони підвищуються, число тих українців, які можуть звернутися за субсидіями, починає скорочуватися", - Борис Кушнірук.

Варто нагадати, що в Міністерстві соціальної політики України заперечують, що пенсії у солідарній системі начебто стануть менше, або ж будуть, як раніше, а підвищення виплат в 2019 році не передбачається.

"Повідомляється, що з наступного року мінімальна зарплата буде рости, а пенсія нібито застигне на теперішньому рівні. Тут тільки половина правди – правда в тому, що мінімальна зарплата зростатиме, але при цьому стане рости і пенсія", – повідомили у прес-службі Мінсоцполітики.

Нагадаємо, Гройсман привітав з Днем міста річку.

Як повідомляв Знай.uа Гройсман налякав українців дефолтом.

Знай.uа писав, слідом за Гройсманом у президенти намилився і Насиров.