Мінсоцполітики працює над розробкою механізму запровадження з 1 січня 2019 надання субсидій населенню у грошовій формі. Відповідний механізм повинні затвердити у другому півріччі 2018 року. Про це пише УНН.

"Згідно із законом" Про житлово-комунальні послуги "зазначена норма (монетизація субсидій ред.) Вводиться в дію з 1 січня 2019 року. При цьому, законом "Про Державний бюджет на 2018 рік" передбачено Кабінетом міністрів у другому півріччі 2018 розробити і затвердити механізм запровадження з 1 січня 2019 надання субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі на рівні кінцевого споживача", - розповіли в Директораті сім'ї та соціальної підтримки населення.

У міністерстві зазначили, що Мінсоцполітики розробляє відповідні завдання у встановленому порядку в межах зазначених термінів.

Крім того, стало відомо, що в Україні зовсім скоро відключать необхідні для життєзабезпечення послуги тим, хто не платить членські внески. У мережі українці дуже негативно відреагували на дане нововведення від уряду.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Так, в ході соціального опитування з'ясувалося, що більша частина опитаних, 41%, не згодні з таким рішенням, тому що вони не розуміють, за що повинні платити. Про це передає Обозреватель.

У свою чергу, 20% респондентів підтримали нововведення. Вони впевнені, що по-іншому злісних боржників не змусити платити за рахунками. Стільки ж людей дотримуються протилежної думки. Вони відзначили, що деякі люди просто не можуть платити, тому потрібно увійти в їхнє становище.

Всього 9% запропонували ввести компроміс в даній ситуації, щоб боржники могли попрацювати на користь ОСББ. І тільки 7% респондентів вважають, що таких заходів недостатньо. Вони запропонували діяти ще жорсткіше, навіть до масових арештів квартир. Всього в опитуванні брали участь 7216 осіб.

Тим часом український уряд на своєму засіданні 22 серпня не ухвалював рішення про скасування нарахування субсидій на газ домогосподарствам, не обладнаним газових лічильників.

Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Василь Рябчук.

"Таке рішення не приймалося, воно було знято з розгляду", - сказав він.

Нагадаємо, українці, які стоять на обліку в центрах зайнятості, які будуть відмовлятися від підходящих варіантів роботи, втратять статус безробітного і відповідно втратять можливість отримувати субсидію.

Як повідомляв Знай.ua, в Міністерстві соцполітики українцям відрили доступ до Єдиного державного реєстру одержувачів субсидій.

Також Знай.ua писав, кабінет міністрів України проігнорував вимоги МВФ і планує, для простих українців, продовжити актуальну ціну на газ.