Борис Мельник - найстарший доброволець в Україні, його ім'я внесено до Національної книги рекордів. Боєць воює на Донбасі у складі п'ятого батальйону "Української добровольчої армії"

Чоловік досить скромний, стриманий та серйозний. Товариші по зброї називають його "другом Тихоном".

Відомо, що першими воювати на схід України пішли його два сини. Довго не роздумуючи та не вгаючись, чоловік пішов слідом за ними.

"Мені було соромно залишатися вдома в той час, коли Україна була в небезпеці", - розповідає Борис Мельник.

На фронті поважний боєць відразу потрапив в гаряче пекло. У Пісках обстілювали протягом 15 годин.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Чоловіка можна назвати справжнім універсальним солдатом, адже він брав до рук зброю, стояв у наряді, водив автомобіль допомагав по господарству. А коли обстіли затихали - починав грати на українському музичному інструменті.

"Коли ввечері збиралися хлопці на позиції, він на бандурі своєї піднімав їх дух. Він знає дуже багато українських, народних пісень, такий ось він - друг Тихон", - розповідає про поважного чоловіка очільник об'єднання добровольців Рівненській області Роман Коваль.

"Він дуже творчий, він постійно щось майстрував, у нього такі цікаві були ідеї, він співає, співає думи, він класний", - поділилася враженнями глава інформаційного підрозділу добровольчого українського корпусу Алла Мегель.

Незважаючи на свій поважний вік, "друг Тихон" не планує залишати передову.

"У мене одна мрія і бажання: щоб швидше війна закінчилася, швидше ніж я, щоб дожити до кінця війни, до перемоги", - стверджує Борис Мельник.

Нагадаємо, раніше російський актор-доброволець емоційно звернувся до українців: відео.

Російський актор Анатолій Пашинін, який воює на боці України в лавах Української добровольчої армії, заявив, що справжніх українців зараз можна перерахувати на пальцях. Решту населення він вважає байдужою масою, яка не має права відносити себе до народу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що волонтер розповіла, навіщо добровольці йдуть на Донбас.

Також "Знай.uа" писав, про те, що доброволець - батько вісьмох дітей підірвався на міні в зоні АТО.