В Україні спостерігаються эекономічні зміни, які змушують замислитися кожного громадянина

Стало відомо, що українці масово кинулися в банки з метою вивести з країни свої заощадження у вигляді цінних паперів або металів. Про це повідомляється в статистиці НБУ.


"Для переказу коштів на рахунки закордонних банків українці повинні оформити електронну ліцензію від НБУ. З початку року відомство видало 1800 таких дозволу", — йдеться в повідомленні.


найцікавіше, що в більшості цими вкладниками є клієнти державних банків. Люди виводять заощадження на іноземні рахунки, наприклад, Іспанію, німеччину, США, Литви.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

"Майже половина всіх дозволів – 874 – була отримана клієнтами Приватбанку. За його інформацією, 48% таких дозволів було отримано з метою переказу грошових коштів на рахунки іноземних банків в Іспанії, Німеччині, США, Литві, на Кіпрі та в Швейцарії. Ще 41% клієнтів виводили гроші для вкладення коштів у цінні папери зарубіжних компаній. І лише 5% вирішили перевести кошти, бажаючи придбати нерухомість за кордоном", — йдеться у повідомленні.


З чим пов'язаний такий банківський бум, невідомо. Статистика залишається показником того, що вкладники просто не впевнені у своєму банку. З-за цього державні структури втрачають клієнтів. Як це позначитись на їх діяльності та економічної стабільності, поки сказати складно. Однак є ймовірність того, що поступово ці показники будуть тільки погіршуватися.

Нагадаємо, раніше банки придумали, як ускладнити життя українцям.


Як повідомляв портал "Знай.uа", боржники можуть видихнути: як позбутися від непідйомного кредиту.


"Знай.uа" писав, 30 або навіть 35: експерти розсекретили плани долара до кінця року.