У понеділок, 29 жовтня, на гастролях в Гомелі померла легендарна слониха Майя, яка виступала в багатьох світових цирках. Її свободи домагалися сотні зоозахисників з усього світу, але, на жаль, не встигли.

Про трагічну новину на своїй сторінці в Facebook пише засновник UAnimals Олександр Тодорчук.

Він розповів, що роки тому німецькі власники Майї погодилися віддати її на реабілітацію, але в якийсь момент різко передумали, і таємно перепродали. Минуло чимало часу, поки замучену тварину помітили в одному з цирків Румунії, звідки і перевезли до України. Але і тут ніхто не збирався пожаліти Майю: вона продовжувала розважати публіку, працюючи на знос, і врешті-решт її серце просто не витримало навантаження.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Тут Майю змушували виконувати збочені трюки, водили вулицями для реклами садистських шоу. Хтось купував квитки і цим спонсорував знущання та кожен удар металевим гаком.

Ми сповідівалися звільнити Майю і всіх циркових тварин. Втім свободу від страждань їй принесла лише смерть. Вчора на гастролях в білоруському Гомелі Майя померла.

У цієї смерті є винні: циркові дресирувальники, директори цирків, Міністерство культури і особисто міністр. Той самий, зі сцени. В його компетенції припинити ці знущання. Втім система усіма силами захищає знущання на манежі", - написав Тодорчук.

Пробач, Майя! Ми не змогли... Вона померла, так і не побачивши волі. На цьому фото із Національного цирку України ви...

Geplaatst door Sasha Todorchuk op Maandag 29 oktober 2018

Нагадаємо, у неділю, 28 жовтня, похід звичайної російської родини у цирку завершився жахливою трагедією. Під час подання несподівано для всіх осатаніла левиця вчепився кігтями в обличчя 4-річної дівчинки.

Як повідомляв "Знай.uа", в зоопарку на півночі Таїланду крокодил ледь не відкусив руку дресирувальнику.

Також "Знай.uа" писав, що у вівторок, 23 жовтня, в столиці України відбулася акція-перфоманс, який влаштували зоозахисники.