Хеллоуїн - переддень Дня всіх святих

Так називається ніч перед Днем усіх святих. Це свято настільки популярне, що мало хто про нього до цих пір не знає. І не дивно, адже йому не менше 2000 років. А витоки свята в кельтській культурі. Кельти позначили чіткі початки часів року, яких до речі було 4, і Самайн означав прихід зими. Він і святкується 31 жовтня. Зараз же вважається, що в цей день виходять духи і різна нечисть, тому люди одягаються в страшні костюми, щоб замаскуватися під них.

Міжнародний день Чорного моря

Цей день відзначають на згадку про 1996 рік, теж 31-м жовтня, коли 6 причорноморських країн (Болгарія, Румунія, Туреччина, Грузія, Росія і Україна) підписали Стратегічний план дій по реабілітації і захисту Чорного моря. В цей же день вирішили заснувати і екологічне свято.План розробили після того, як провели різні дослідження моря. Ці дослідження показали, що морське життя стало набагато гірше, ніж 30 років позаду тому виникає небезпека руйнування природних комплексів водної території. Головна мета дня - привернути увагу всього суспільства до тих непоправних збитків, які приносить перелов риби, глобальне потепління і забруднення води.

Всесвітній день міст

Цей день встановили резолюцією Генасамблеї ООН в 2013 році в грудні, а його основна мета - залучити якомога більше уваги до світової урбанізації та проблемам, пов'язаних з нею. Резолюція говорить, що потрібно посилити кооперацію країн, щоб скористатися наявними можливостями у вирішенні проблем, які пов'язані з цим, а також щоб допомогти містам розвиватися в усьому світі.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Міжнародний день економії

У 1924 році 27 жовтня представники ощадних банків 29-ти країн зібралися на Першому міжнародному конгресі ощадних банків в Мілані. Останнім днем конгресу стало 31 жовтня. І в цей день вирішили відзначати Всесвітній день заощаджень «на згадку про перші збори ощадних банківських інститутів всіх країн», який пізніше назвали Міжнародним днем економії.

Православні свята:

  • День пісний.
  • Знайдення мощей преподобного Йосипа, чудотворця.
  • Апостола і євангеліста Луки.

Луків день

В цей відзначається пам'ять святого Луки - апостола від сімдесяти, сподвижника апостола Павла. Лука славився на Русі як покровитель живописців і іконописців. Тому цим людям висловлювали повагу в цей день. Також є інформація, що Лука ще й був відмінним лікарем. А особливими цілющими здібностями вважався овоч, співзвучним з ім'ям святого - «лук». Тому в цей день нерідко влаштовували цілі цибульні базари. Хоча цибулю не вважали найприбутковішим товаром.

Іменини в цей день

Андрій, Гаврило, Давид, Єлизавета, Іван, Йосип, Лука, Микола, Семен, Сергій, Юліан

Раніше Знай.uа повідомляв, про те, що ні в якому разі не можна робити в Хеллоуїн.
Нагадуємо, що в грудні в українців буде більше вихідних.
Також раніше Знай.uа повідомляв, що в Україні є 5 просто казкових місць, які обов'язково потрібно відвідати.