У цих незвіданих містах України можна трохи перепочити від натовпів і дорогих цін, а також набратися нових сил і натхнення. Повідомляє Clutch.

Ми розповімо лише про кілька маленьких, але цікавих міст нашої улюбленої країни.

Чортків

У Тернопільській області сховалося затишне містечко — Чортків. Маленьке містечко в Західній Україні надихає і заряджає доброю енергією. Головну пам'ятку видно з будь-якої точки - костел Святого Станіслава.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Бруківка, викладена навколо костелу, додає особливого шарму древньому місту. Крім того, можна оглянути дерев'яні церкви 17-го століття, зробити пару кадрів на тлі міської ратуші або наблизитися до минулого в історичному музеї.

Острог

У цьому місті можна поринути з головою в стародавню Україну. Колись рівненський місто входило до п'ятірку найбільших України, але зараз це звичайний районний центр. Однак, точно заслуговує уваги. Тут збереглися церкви 1905 року, луцькі ворота, князівський замок.

Кремінна

Маленьке провінційне місто Луганської області. Кремінна закриває типові забігайлівки з поганим запахом хмелю і замінює їх затишними кав'ярнями з казковою атмосферою. Головне достоїнство міста — чарівна флора.

При в'їзді зустрічає банер “Кременщина - оазис Донбасу”. І це правда! Тут хвойні, змішані, дубові ліси, де можна зібрати величезний кошик грибів. У лісах заховані різні бази відпочинку, санаторії, і розкішні спа-готелі.

Славутич

Славутич — наймолодший і, абсолютно не схоже на інші, міста в Україні. Воно зібрало в собі гірку пам'ять ліквідаторів Чорнобильської АЕС і безцінні знання фахівців-ядерників — таким скарбом не володіє, мабуть, жодне інше місто.

Яремче

Маленьке мальовниче місто в Прикарпатті вважається головним туристичним центром Івано-Франківської області, а також центром зеленого туризму та активного відпочинку. Ароматна кава, прогулянки на велосипедах, захоплюючий вид гір.

Прогулянку по місту Яремче слід починати з центру міста. Фонтани, кам'яні скульптури, алеї — туристи почувають себе тут затишно і комфортно. Місцеві жителі люблять влаштовувати співочі концерти на вулицях, тому ви можете насолодитися веселими мелодіями українських народних пісень.

Нагадаємо, цей ліс, надихнув Толкіна на створення "Володаря кілець".

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці 5 пам'яток історії знищили байдужі дикуни.

Також "Знай.uа" писав, чотири сезони на острові Котисаарі змусять вас пакувати валізи.