В Україні набувають чинності зміни щодо перевезення домашніх тварин

Тепер ветеринарні документи будуть видаватися господарям тільки після перевірки умов перевезень. Актуальна інформація з'явилася в новому наказі Госпродпотребслужбы “Про випадки недотримання правил транспортування тварин” від 31 жовтня.

“Відтепер ветеринарні документи на живих тварин будуть видаватися тільки після перевірки транспортних засобів і умов транспортування”, — повідомляють у відомстві.


Згідно цим змінам, якщо транспорт або умови не буду відповідати правилам, вам буде відмовлено у видачі дозвільних документів. До оцінки будуть розглядати дотримання вимог щодо мінімальної площі для транспортування тварин.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще


Відомо також, що займатися перевірками будуть начальники територіальних органів Госпродпотребслужбы і регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті або особи, що виконують їх обов'язки.


Повідомляється, що для нагляду можна буде проводити відеофіксацію, яка послужить підтвердженням того, що перевезення здійснювалася без порушень. Також запис можуть використовувати для зберігання у внутрішніх архівах.

Нагадаємо, раніше малолітні шкуродери довели цуценя до судом. У тварини діагностували важкі пошкодження.


Як повідомляв портал "Знай.uа" переламані лапи і опіки: банда малолітніх гицелів полює за домашніми тваринами українців, копи не діють.


"Знай.uа" писав, кінець живодерству в Україні: захисники тварин святкують перемогу. Петиція на захист тварин набрала необхідні підписи.