З 1 листопада 2018 року відразу два великих європейських лоукостера - ірландський Ryanair і угорський Wizz Air, які в тому числі виконують рейси в Україну, змінюють правила перевезення багажу. І, на жаль, не на користь пасажирів.

Так, згідно з правилами Ryanair, всі пасажири, які не сплатили послугу пріоритетної посадки, зможуть провозити безкоштовно лише один невеликий предмет ручної поклажі розміром до 40х20х25 см.

А ті пасажири, які хочуть взяти з собою ручну поклажу побільше - з габаритами 55х40х20 см і вагою до 10 кг, зможуть це зробити, сплативши послугу пріоритетної посадки. Коштує така послуга не так вже й дешево 6 євро або багажний збір 8 євро під час бронювання квитка.

До того ж, якщо збори сплачуються після покупки квитка, їх розмір збільшується до 8 і 10 євро відповідно.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

У першому випадку пасажир зможе взяти великий предмет ручної поклажі в салон літака, у другому - чемодан необхідно буде здати в багажне відділення літака.

Разом з тим, згідно з новими правилами Wizz Air, з 1 листопада 2018 року всі пасажири мають право пронести на борт безкоштовно тільки один предмет ручного багажу розміром до 40х30х20 см.

При цьому пасажирам, які купили WIZZ Priority, дозволено взяти додатковий багаж розміром 55x40x23 см. Також Wizz Air з листопада ввів новий тип зареєстрованого багажу вагою до 10 кг за ціною від 7 євро при купівлі онлайн заздалегідь, крім уже доступних варіантів до 20 і 32 кг.

Відзначимо, ті хто купили квиток в Ryanair до 1 вересня 2018 року, в разі незгоди з новими правилами зможуть повернути гроші за бронювання за процедурою вимушеного повернення.

Ті, хто летить з 1 листопада 2018 року, але встигли купити квитки до 10 жовтня без покупки WIZZ Priority, до бронювання була додана можливість безкоштовного провозу зареєстрованого багажу вагою до 10 кг.

Клієнти, які вже придбали послугу перевезення 20 або 32 кг зареєстрованого багажу, бронювання додали послугу пріоритетної посадки.

До 1 листопада в Ryanair безкоштовно провозили з собою основний предмет ручної поклажі можна було з габаритами до 55х40х20 см і вагою до 10 кг, а також особисту річ з габаритами до 35x20x20 см без обмеження по вазі.

У компанії зміна умов аргументували тим, що попередня політика щодо перевезення ручної поклажі приводила до затримок і не дозволяла забезпечити короткі 25-хвилинні розвороти повітряних суден між рейсами. Також в авіакомпанії скаржилися на часті випадки зловживань з боку пасажирів.

Відзначимо, до 1 листопада всі пасажири Wizz Air мали можливість безкоштовно провезти один предмет багажу розмірами до 55x40x23 см.

Найбільш істотною зміною стало те, що тепер пасажири не зможуть безкоштовно провозити з собою товари, придбані в duty free, а також такі аксесуари, як плед, преса для читання, ноутбук або фотоапарат. З 15 січня всі ці речі перед посадкою потрібно буде вмістити всередині основного багажу.

Нагадаємо, українцям подарували десятки дешевих авіарейсів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Wizz Air подарує українцям ще одну європейську столицю.

Також "Знай.uа" писав, лоукостер WizzAir влип в геополітичний скандал.