В Україні кількість громадян, які отримують соцдопомогу просто вражає. За офіційною статистикою, дві третини населення потребує допомоги від держави.

Про це заявив генеральний директор Директорату сім’ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

"Якщо взагалі провести наскрізний аналіз, то це приблизно дві третини населення України тією чи іншою мірою отримують різні види соціальної допомоги", – зазначив Музиченко.

За словами чиновника, на сьогоднішній день в нашій країні зафіксовано майже 7 мільйонів домогосподарств, які отримують житлові субсидії.

Крім того, зазначив Музиченко, близько 3 тисяч сімей отримують допомогу для малозабезпечених, а також майже 400 тисяч жінок – допомогу одиноким матерям.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

"Взагалі, якщо охарактеризувати систему соціальних виплат або соціальної допомоги, то в бюджеті на 2018 рік передбачено відповідні видатки майже 130 млрд гривень", – зазначив Музиченко.

Однак, як бачимо на практиці, ця допомога не сильно полегшує життя українцям. ціни ростуть, газ подорожчав, оплата комунальних стала практично непідйомною для більшості українців.

Соцвиплати 2018

З грудня 2018 року українцям обіцяють зібльшити прожитковий мінімум. Також зростуть пенсії, щоправда мінімальна соцдопомога пенсіонерам збільшиться всього на 62 гривні.

Також з грудня місяця в Україні збільшують також мінімальні аліменти на дитину.

Нагадаємо, українцям виплатять "дитячі" гроші за новими правилами.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кабмін знову змінив правила отримування субсидій, що потрібно знати простим українцям.

Також Знай.ua писав про те, що Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розмістив багатообіцяючий відеоролик для молодих батьків.