У суботу, 20 жовтня Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розмістив багатообіцяючий відеоролик для молодих батьків. Так, за словами прем'єра соцдопомогу при народженні дитини нібито можна оформити онлайн і всього за 15 хвилин. Відео Володимир Гройсман виклав на своїй сторінці в Facebook.

Він навів приклад з молодим чоловіком, який влітку став батьком.

"Допомогу при народженні дитини він оформив за 15 хвилин на сайті Урядового порталу у розділі" Електронні послуги ", - додав Гроссман.

Також він зазначив, що допомога при народженні дитини онлайн уже оформили 20 000 сімей в Україні.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"В цілому вже 20000 молодих сімей скористалися послугою онлайн. Кажуть, це швидко і зручно ", - пише Гройсман.

Але ось реальні українці, яких у відеоряді не показали, запевняють, що отримати допомогу не так то просто, сервіс дуже погано працює або не працює зовсім. А в соціальних службах багатьом батькам кажуть приходити особисто і оформляти на місці, тому що в електронному вигляді оформити не вийде.

На цей рахунок під постом прем'єра вже назбиралося достатньо гнівних коментарів.

Так українці впевнені, якби платили нормальну зарплату і не підвищували ціни на комунальні послуги, то соцдопомога на дітей була б не потрібна.

"Василь Воронов: "Тепер Артем може витратити ці гроші на газ"; Volodymyr Zhygadlo: "цього вистачило заплатити за три тижню користуватись газопостачанням після підвищення тарифу, який Володимир Гройсман обіцяв не підвищувати"; Vova Ter: "а з новими тарифами він кожен місяць буде додатково зі своєї зарплати платити 200-500грн додатково за газ, опалення і гарячу воду - однією рукою дали другою рукою забрали з відсотками –браво".

Також українці підкреслили, тих копійок, які виплачує держава, вистачає лише на оплату газу.

"Кирило Антонець: "не працює цей сервіс, що він глючить!!! ви не можете вибрати деякі поля для заповнення, а без них неможливо продовжити!!! Як завжди - дешевий піар"; Артем Шишак: "800 грн в місяць!!! Володя ти знущаєшся?"

Оформлення допомоги при народженні дитини онлайн

Артем влітку став батьком. Допомогу при народженні дитини він оформив за 15 хвилин на сайті Урядового порталу в розділі "Електронні послуги" ➡https://www.kmu.gov.ua/ua/service/dopomoga-pri-narodzhenni Раніше хлопець би витратив на це щонайменше півдня. Загалом уже 20 000 молодих родин скористалися послугою онлайн. Кажуть, це швидко і зручно. #УрядГройсмана #ЕлектронніПослуги Oleksandr Ryzhenko Державне агентство з питань електронного урядування України Фонд Східна Європа Програма EGAP

Geplaatst door Volodymyr Groysman op Zaterdag 20 oktober 2018

Нагадаємо, Кабінет міністрів України прийняв рішення про виділення по 100 тисяч гривень родинам українських політв'язнів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям повідомили остаточну дату підвищення тарифів за опалення. Підвищення цін на газ з'явиться у комунальних платіжках українців вже через 30-40 днів.

Також "Знай.uа" писав, в Україну знову мчать холоди, а разом з ними і погані новини для споживачів природного газу. З 1 листопада 2018 року для українців ціни на блакитне паливо аж злетять до 23,5%.