Українці від сьогодні можуть без віз подорожувати в Катар. У п'ятницю, 2 листопада, набрала чинності Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Катар про взаємне скасування візових вимог.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ, пише видання "Хвиля".

Тепер громадяни України можуть без віз відвідувати Катар, але перебувати в країні на таких умовах можна максимум 90 діб протягом 180 днів. Паспорти туристів повинні бути дійсні на строк не менше 6-ти місяців з дати в'їзду на територію держави. Громадяни, які мають намір в'їхати на територію Катару на термін, що перевищує 90 днів, незалежно від мети поїздки, повинні отримати візу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще


"Згідно з положеннями Угоди, громадяни України, які користуються паспортами громадянина України для виїзду за кордон (біометричними і небіометріческімі), і громадяни Держави Катар, які користуються звичайними паспортами, можуть в'їжджати, перебувати, виїжджати і перетинати транзитом територію держави іншої Сторони без віз за умови , що тривалість їх перебування не перевищує 90 днів протягом 180 днів", - відзначили в МЗС.

До речі, директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук заявив, що влітку 2018 року українці на 20-25% частіше стали виїжджати на відпочинок за межі країни, ніж у період відпусток у 2016-2017 роках.

За даними Центру розвитку туризму, найпопулярнішими напрямками для відпочинку серед українців стали Туреччина і Єгипет. Туди в пікові періоди сезону відпусток вилітали 30-35 чартерних рейсів на добу.

У п'ятірку найбільш популярних серед українських туристів країн увійшли Греція, Болгарія та Іспанія. Так, кількість українських туристів у літній період поточного року, які відпочивали за кордоном, збільшилася на 20-25%. Крім того, з березня по вересень 2018 на відпочинок в інші країни виїхали 1,48 мільйонів туристів.

Нагадаємо, Україна займає сорок перше місце з безвізовим доступом до 128 країн світу. При цьому на початку цього року українці могли вільно відвідати лише 114 країн.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Україна отримала безвіз з Грузією.

Також "Знай.ua" писав, українці зможуть відвідувати Сербію без візи.