На Тернопільщині підтримали мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Відповідне рішення прийняли нардепи обласної ради у вівторок, 6 листопада, про це повідомляє прес-служба на офіційному сайті.

"Обласна рада вирішила встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Тернопільської області", - йдеться у повідомленні.

Крім того, відомо, що під час засідання депутати також прийняли рішення відзначити 90-річчя з дня створення Організації українських націоналістів та оголосити 2019 роком ОУН на Тернопільщині.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше нардепи партії Порошенка відмовились голосувати за закон про українську мову.

Народні депутати від Блоку Петра Порошенка намагалися зірвати голосування за законопроект (5670-д) "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Як повідомляють журналісти, парламентарі від БПП перетворили голосування за законопроект на піар-хід з гучними вигуками назви своєї партії. Водночас вся зала скандувала у бік БПП "ганьба!".

За словами експертів, така поведінка БПП-шників може негативно вплинути на політичні рейтинги Президента.

«Коли фракція БПП відверто валила законопроект, довкола якого об'єдналася вся сесійна зала. Це драматична і, водночас, ганебна історія. Фракцію БПП прилюдно змусили підтримати закон про державну мову», - заявив політолог Михайло Басараб.

Зазначимо, що незважаючи на спроби зірвати голосування, парламент ухвалив законопроект у першому читанні. Це рішення підтримав 261 депутатів.

Законопроект 5670-д спрямований на регулювання порядку застосування української мови як державної у публічних сферах суспільного життя. Документом пропонується створити Національну комісію зі стандартів державної мови та інститут Уповноваженого із захисту державної мови.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що Порошенко навмисне розколює країну, спекулюючи на мовному питанні.

Також "Знай.ua" писав, про те, що Ляшко переламав ситуацію по мовному закону.