У середу, 7 листопада, начальника управління морально-психологічного забезпечення підготовки та застосування військ - заступник начальника головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ затримали за вимагання та отримання хабаря слідчі управління СБУ в Київській області.

Затримання виконано під процесуальним керівництвом прокурорів Військової прокуратури Центрального регіону України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Це Головне управління підпорядковане безпосередньо Генеральному штабу Збройних сил України", - зазначається в повідомленні.

Згідно з офіційною версією слідства, полковник вимагав у військовослужбовця $ 1000 за вплив на прийняття рішення про його переведення в іншу військову частину.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

"Полковник затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Предмет неправомірної вигоди вилучений у нього при обшуку", - заявили правоохоронці.

Полковника ЗСУ підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 статті 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Готуються клопотання до суду про його відсторонення від посади та обрання запобіжного заходу. На чиновника чекає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

На даний момент слідство перевіряє причетність до злочину інших військових чиновників Генштабу ЗСУ і продовжує невідкладні процесуальні дії.

При цьому головний військовий прокурор України Анатолій Матіос зазначив, що "які "морально-психологічні" кадри – такі і сумні "здобутки" у протидії ПТСР і психологічних проблем серед наших військових".

Про морально-психологічне падіння 07 листопада 2018 року військові прокурори Київського гарнізону спільно з...

Geplaatst door Анатолій Матіос op Woensdag 7 november 2018

Нагадаємо, що стало відомо про скандальне затримання співробітниками СБУ начальника митного поста "Рава-Руська" Львівської митниці.

Як повідомляв портал Знай.uа, одного з керівників Львівського державного університету безпеки життєдіяльності СБУ впіймала на хабарі.

Також портал Знай.uа писав, що так званий "голова Криму" Сергій Аксьонов вимагає повернути йому 2 млн рублів, які він нібито виділив на хабарі правоохоронцям, щоб ті "викрили корупціонерів".