Рада національного банку пропонує розробити програму випуску цільових облігацій внутрішньої держпозики для фінансування окремих галузей економіки.

Про це сказано в рішенні Ради НБУ "Вплив політики державних запозичень та податкової політики на стан грошово-кредитної сфери України". Його підписав глава Ради НБУ Богдан Данилишин.

"Прагматичний підхід до бюджетної політики вимагає переходу від пасивного боргового фінансування дефіциту бюджету до активного впливу на реалізацію стратегічних орієнтирів розвитку та структурної модернізації національної економіки", - йдеться в тексті рішення.

Члени ради вважають, що економіка України потребує комплексних заходи щодо фінансово та нефінансової підтримки експорту та імпортозаміщення.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"З метою створення умов для сталого економічного зростання, розробити програму по здійсненню випусків цільових ОВДП, які будуть враховуватися по спеціальному фонду державного бюджету, кошти від емісії яких будуть направлятися на підтримку проектів розвитку і модернізації економіки України (зокрема, високотехнологічних галузей економіки), сприяння експорту та імпортозаміщення", - сказано в документі.

Наголошується, що такі рішення щодо фінансування окремих галузей економіки є характерною рисою командно-планової економіки, а не ринковою.

Нагадаємо, українцям показали всі "принади" нового закону про кредитування. Боржникам доведеться задуматися про те, де взяти гроші.

Як повідомляв Знай. ua, українців змусять віддавати половину зарплати в скарбницю. Податки вже скоро виростуть до небес.

Знай. ua писав, що хто платить українцям саму мізерну зарплату. Складено рейтинг роботодавців, які платять найбільше "мінімалок".