Масштабну корупційну схему розкрили у столичному КП "Київтранспарксервісі". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Схему системного вимагання організували четверо комунальників. Вони отримували від підприємців хабарі за розміщення на території столиці паркування.

Головний спеціаліст відділу організації роботи відведених паркувальних майданчиків виявився організатором злочинного угруповання. Йому вдалося знайти спільників.

Комунальник залучив до своєї корупційної схеми ще двох начальників відділів та фахівці, які безпосередньо оформляли документи на розміщення парковок, узгоджували їх в управлінні патрульної поліції і проводили зустрічі з підприємцями.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За укладення договору на розміщення одного паркомісця учасники злочинної групи вимагали від підприємців від 500 до 700 доларів. Одного з учасників затримали після отримання 33,6 тис. гривень

Другого фігуранта затримали в столичному аеропорту після повернення із закордонної поїздки, інших — на території столиці. Зазначимо, що керівництво комунального підприємства, як і зазвичай, виявилося осторонь від корупційних схем.

Нагадаємо, Київ оголошує війну "героям паркування". Які нові правила чекають водіїв-порушників.

Як повідомляв Знай. ua, у Кличка паркування віддали в оренду "бандюкам", мільйони гривень йдуть повз киян, люди вимагають ламати схеми. Міська влада здає в оренду "ласі" майданчики в центрі Києва за 5 тис грн / міс.

Знай. ua писав, що паркуватися в неправильних місцях буде дорого і небезпечно. Вже в кінці вересня інспектори матимуть право складати протоколи порушень.