Заводити дітей і після позбавляти їх своєї опіки для недобросовісних батьків тепер – собі дорожче. Причому дорожче в буквальному сенсі цього слова. Міністерство юстиції України стягнуло кругленьку суму з батьків – аліментників, передає видання Я і Закон.

Зазначається, що державна виконавча служба в цілому заробила значно більш ефективно. За 10 місяців цього року органами державної виконавчої служби фактично виконано 40,5% документів з числа завершених, що на 8% більше аналогічного періоду минулого року. Про це заявила заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко під час прес-конференції за результатами роботи ДВС за III квартал 2018 року.

За словами чиновниці, у 2018 році Міністерство юстиції впритул зайнявся питаннями стягнення боргів за аліментів і зарплати. Міністерство спільно з нардепами розробило два пакету законів #ЧужихДетейНеБывает, щоб права маленьких громадян України були повноцінно захищені. Документи передбачають посилення відповідальності неплатників аліментів, збільшення мінімального рівня фінансової підтримки дітей, які проживають в неповних сім'ях, та введення пільг і стимулів для батьків, які сумлінно виконують свій обов'язок.

"Завдяки оновленому законодавству у сфері захисту прав дітей державними виконавцями Мін'юсту вдалося стягнути з початку року 3,8 млрд грн. аліментів на користь 541 тисячі дітей. тобто в середньому на одну дитину стягнуто 7000 гривень. Українські діти відчули реальну підтримку з боку держави", — зазначила Світлана Глущенко.

За словами заступника міністра, завдяки нововведенням майже 133 тисячі боржників по виплаті аліментів обмежено право виїзду за кордон, управління автомобілем, користування зброєю та полювання. Крім того, складено 26 700 протоколів про притягнення боржників до адміністративної відповідальності, а судами винесено 2151 постанову про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. 949 боржників фактично відпрацьовують на суспільно корисних роботах кошти, від оплати яких йдуть на ліквідацію заборгованості по аліментах. Вже стягнуто 1,3 млн грн. завдяки застосуванню санкцій до боржників у вигляді суспільно корисних робіт.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше Знай.uа писав, що суд визнав законним скасування допомоги на дітей.

Ми повідомляли також про те, скільки недобросовісних батьків в Україні вже подано в розшук за несплату аліментів.За Ця цифра шокує, і дуже гірко, що це відбувається саме в нашій країні.