Житловий фонд в Україні застарів. Близько половини житлових будинків потребують капітального ремонту, а деякі вже просто не придатні для проживання людей. Як, наприклад, хрущовки, які вже давно повинні відійти у минуле.

Так вважають у Міністерстві регіонального розвитку.

На днях стало відомо, що завершиласс підготовка відповідного законопроекту, який дасть можливість вирішити цю проблему.

хрущовки

ЩО ЗМІНИТЬСЯ?

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Згідно нового документу, тепер не потрібна згода 100% мешканців.

Так, незабаром, для початку реконструкції потрібна згода тільки 75% мешканців, а не всіх.

Як буде проходити процедура знесення і реконструкції будинків в Україні, поки незрозуміло. Так, наприклад, до недавнього часу в Німеччині знесенню підлягав кожен 10-й будинок, що місцевий уряд і зробив, таким чином, оновивши 75% житлофонду. У Польщі вирішили вдатися не до таких радикальних методів, але за реконструкцію житла також взялися, зараз у них оновлено вже більше 50% житлофонду.

знесення будинку


Тепер стоїть питання пошуку інвесторів, які можуть на місці хрущовок побудувати нові багатоповерхівки та забезпечити власників старих квартир новим житлом.

нове житло

Так, тепер на місця старих хрущовок можуть вирости цілі квартали сучасного житла. Однак, питання досі відкрите, хто і за який кошт будуватиме.

Нагадаємо, українцям повідомляли, як вирішать долю мешканців хрущовок а кого насправді захищає закон.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, скільки будинків потребують знесення.

Також Знай.ua писав про те, що українцям підвищили суми податку на житло та зменшити розмір квартири/будинку, за який потрібно сплатити. Хто не сплатить вчастно - будуть санкції.