Питання знесення "хрущовок" та альтернатива житла тим, хто позбувся квартир, потребує грамотного врегулювання.

Про це висловився юрист з нерухомості Георгій Валієв, - пише "Сьогодні".

місто

У питанні знесення старих будинків, в тому числі і т.зв.. "хрущовок", та будівництва сучасних багатоповерхівок одним з головних каменів спотикання є згода всіх мешканців. І навіть незважаючи на бажання більшості власників квартир отримати нове житло, право окремих людей, які хотітимуть зберегти свою поточну житлоплощу, гарантує закон.

За словами експерта, якщо виникають подібні випадки, то такі рішення в кінцевому рахунку прийматиме суд.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

хрущовки

"Тут норми (законодавства – Ред.) суперечитимуть одна одній. Є обґрунтованість права власності на квартиру, і вона досить сильна. Без судового рішення якоїсь загальної практики не буде. На мою думку, місто упреться в необхідність підкріплення своїх дій судовими рішеннями. А якою буде судова практика – поки невідомо", – вважає Валієв.

До того ж, за словами юриста, мешканці, які бажають оримати нове житло, не мають права тиснути на сусідів. Вони не можуть розпоряджатися будинком, у їх власностілише їх квартрра. Томі покращити свої житлові умови можуть лише за свій рахунок: продати одне, купити інше.

будівництво житла

За словами експерта, питання знесення і спорудження нових житлових будинків, переселення мешканців завжди були і будуть непростою дилемою. І вирішити кожну з них можна буде лише за допомогою розумного врегулювання ситуації місцевою владою.

квартира

Звичайно всім не догодиш, але перед забудовниками стоїть завдання запропонувати вигідне рішення, яке задовольнить потреби мешканців.

Нагадаємо, українцям приготували новий вид субсидій.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям пояснили, як вичислити квартирних аферистів.

Також Знай.ua писав про те, що громадянам пояснили переваги нового закону про кредит на житло.

Дивіться: Знесення хрущовок. Що запропонують українцям