Новий закон про кредитування набув чинності. Тепер в Україні боржникам доведеться несолодко. Так, новий закон дозволить банкам перейти до активного кредитування та знизити процентні ставки.

Тепер українським банкам стане простіше забирати нерухомість в рахунок боргу. Наприклад, якщо раніше достатньо було домогтися арешту квартири в іпотеку, щоб фінустанова позбулася можливості стягнути нерухомість в рахунок боргу, то сьогодні така уловка вже не дасть результату. Про це пише портал "Політека".

Згідно з новим законом, будь-які обмеження, в тому числі і арешт, не є підставою для відмови в реєстрації права власності за банком. Так, забрати вашу квартиру, якщо ви взяли її в кредит і не платите, можна в будь-якому випадку. На тих, хто справно платить за кредитами, це правило ніяк не вплине. А ось боржникам доведеться задуматися про те, де взяти гроші на погашення існуючих заборгованостей.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Крім цього, зміни торкнуться і тих, хто отримав спадщину з боргами. Банк повинен встигнути в зазначений термін пред'явити вам свою вимогу. Якщо раніше на це давалося 6 місяців з моменту, коли кредитор дізнався про те, що ви отримали спадщину, то тепер дається 6 місяців з моменту, як ви отримали офіційне свідоцтво.

Варто нагадати, що НБУ запустив опцію дистанційного відкриття банківських рахунків. Про це повідомила перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова.

"Ще один крок у напрямку діджиталізації банківських послуг. Відтепер українці зможуть відкривати банківські рахунки дистанційно через систему BankID НБУ", - повідомила Рожкова на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародні резерви Національного банку України в жовтні виросли на $99 млн до $16,737 млрд, а на початку листопада завдяки розміщенню єврооблігацій Міністерством фінансів досягли $18,069 млрд.

Регулятор зазначив, що скорочення резервів, яке спостерігалося з травня, пов'язане з наявністю надлишкової пропозиції валюти (у тому числі за рахунок надходження валютної виручки від експорту зернових).

Нагадаємо, рахунки в банках і довідки: Нацбанк відкрив нову інтернет-послугу.

Як повідомляв Знай.uа ліміт на готівкові і комісії: черговий український банк на межі падіння, клієнтів намагаються заспокоїти.

Знай.uа писав, новий податок з космічними цифрами: що готують українцям в 2019.