В Україні викрили групу квартирних аферистів. Вони орендували житло на кілька днів, а потім здавали його в повторну оренду за фальшивими документами. Потім зловмисники забирали гроші з нових орендаторів та зникали.

Про це пише "Сьогодні".

Одну учасницю цієї банди затримала поліція. Нею виявилася 71-однорічна бабуся. Вона називала себе власницею квартир, які "здавали" злочинці. У жінки вже є судимість за шахрайство і вона вже бувала в розшуку.

нерухомість

Фахівці радять не поспішати зняти першу ліпшу квартиру, навіть якщо ціна надто приваблива.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Аферисти починають давити на громадян, мовляв за ними стоїть черга, і в разі відмови, її ту же заберуть.

І навіть якщо кажуть, що на квартиру велика черга, в жодному разі не давайте гроші вперед, особливо третім особам.

Гроші має з ваших рук отримати власник квартири і псля того, як ви перевірите всі документи та переконаєтесь у правильності складеного договору.

Адвокат Денис Ципін запевняє, що не складно перевірити, чи власник справжній.

"Останні кілька років у нас відкритий реєстр нерухомості і кожна людина коли їй пропонує хтось здати квартиру, може спокійно зайти до державного реєстру і подивитися, хто власник цієї квартири", - говорить Ципін.

Уважно роздивіться паспорт власника, адже часто цей документ також підробляють.

"Ви маєте право і поліція надасть вам таку інформацію. Ви наберете 102, скажете, що ось така ситуація, такий паспорт мені пред'являє людина, я підозрюю, що він підроблений. Існує спеціальний оперативний підрозділ, який протягом декількох хвилин може перевірити за номером паспорта, чи є він загубленим або яким ще чином де використовувався", - радить юрист.

Також фахівці радять сфотографувати документ і самого власника, хоча часто якраз аферисти цього не дозволять зробити, а це має бути дзвіночком, що щось не так.

Нагадаємо, українцям розповіли, скільк потрібно віддати за нерухомість у Польщі.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві розгорівся черговий скандал навколо скандального будівництва, яке столична влада нібито не помічає.

Також Знай.ua писав про те, що громадянам пояснили переваги нового закону про кредит на житло.

Дивіться: Як не потрапити на гачок квартирних аферистів