Останній осінній місяць обіцяє українцям нові правила оформлення ID-карт і появу інспекторів парковок.

Нові ціни

З початку листопада подорожчав стаціонарний телефонний зв'язок. Це перший етап подорожчання послуги, в рамках якого вартість спілкування по домашньому телефону зросла на 14%. До цього абонплата для сільських і міських користувачів коливалась від 63 до 74 грн в місяць, залежно від тарифу.

Таким чином, наприклад, у Києві абоненти найближчі два місяці будуть платити 84 грн. Другий етап очікується з початку наступного року — з 1 січня абонплата зросте ще на 10%.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Намічене на листопад і зростання ціни на газ. 19 жовтня Кабмін підняв вартість тисячі кубометрів газу на 23,5%, або до 8550 грн.

Опалення
Опалення

Армія і ID-чіпи

У середині жовтня президент Петро Порошенко пообіцяв, що вже з 1 листопада військовослужбовців забезпечуватимуть комфортними гуртожитками або будуть відшкодовувати гроші, які вони витрачають на оренду житла.

Українська армія (ЗСУ)
Українська армія (ЗСУ)

Намічений на останній осінній місяць і черговий виток реформи парковок. У листопаді повинні з'явитися інспектори, які будуть мати можливість штрафувати водіїв, які порушують нові правила. Максимальна сума штрафу буде складати 510 грн, а в першу чергу з'являться контролери по Львову, Дніпропетровську та Києві.

паркування
паркування

Ще одним нововведенням листопада стане можливість у будь-який момент і за своїм бажанням змінити традиційний паспорт-книжку на ID-картку з чіпом. Обійдеться ця послуга 279 грн. Сьогодні замінити звичайний документ на пластиковий можна тільки у випадку втрати паспорта.

Банківські нововведення

У листопаді також вступлять в силу відразу декілька постанов і наказів про електронні послуги. Почнуть діяти обов'язкові вимоги до так званого Довірчого списком. У ньому зібрана інформація про всі підприємства, які надають послуги через інтернет. Управлятися цей список буде Мін'юстом.

український банк
український банк

При цьому компанії, що надають електронні послуги, в список будуть вносити добровільно, а оновлюватися він буде раз у три місяці. Все це необхідно для повноцінної роботи системи BankID Національного банку України. З допомогою неї українці зможуть не виходячи з дому, тільки за допомогою мобільного телефону та електронного підпису, підтвердити свою особу та, наприклад, дистанційно відкрити рахунок у банку.