Роздрібні ціни на скраплений газ зросли в середньому по країні за день на 4 копійки за літр — до 16,38 гривні за літр. Про це пише Хвиля.

Про це повідомили в "Консалтинговій групі А-95", посилаючись на власний ціновий моніторинг ринку.

ціни на бензин
ціни на бензин

Мережа WOG підняла ціни на 2 коп, до 16,78 грн/л В мережі "Привату" на АЗС Авіас і Укрнафта ціни в середньому зросли на 3 коп/л і 1 коп/л

На 10 коп/л піднялися ціни в мережі Shell. Мережа АЗК SKY підвищила вартість ЗВГ на 65 коп/л, до 15,95 грн/л.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Подорожчання бензину
Подорожчання бензину

Такі мережі як AMIC, БРСМ-Нафта, Паралель і Род-Нік підвищили ціни на автогаз на 4-21 коп/л

Зростання ціни обумовлене декількома факторами, головним серед яких учасники ринку називають дефіцит, викликаний скороченням імпортних поставок.

Додатковим фактором трейдери відзначають чергове погіршення роботи залізниці. За оцінками "Української асоціації зрідженого газу", на станціях розподілу накопичилося близько 300 вагонів ЗВГ.

подорожчання палива
подорожчання палива

Аналітик "Консалтингової групи А-95" Артем Куюн відзначає, що "оптові ціни і легкий дефіцит на ринку логічно обґрунтовують 17 грн/л у роздробі".

АЗС
АЗС

Нагадаємо, українців продовжують лякати різкими скачками цін на автомобільне паливо. Експерти заявили, що в Україні бензин подешевшає лише за умови, що національна валюта збереже стабільність і на зовнішньому ринку не зростуть ціни.

Про це стало відомо завдяки заявою експерта паливного ринку Леоніда Косянчука.

Косянчук заявив, що вже більше тижня триває падіння цін на нафту на зовнішньому ринку, і гривня зберігайте стабільність. Тому потужні мережі вже відреагували на таку ситуацію – і почали знижувати ціну на бензин.

В даний момент найдорожчий бензин А-95 в українській столиці пропонують на автозаправках - 34,99 грн за літр. Однак на деяких АЗС можна зустріти і цифру за 40 гривень.

Нагадаємо, в Україні різко впали ціни на бензин, проте не все так просто.

Як повідомляв Знай.uа, ціни на бензин залишать українських водіїв за кермом.

Знай.uа писав, у Кабміні залишили колишню ціну на газ, але є один нюанс.