Багато українців із жахом спостерігають за постійним зростанням цін на бензин, проте ця новина шокувала всіх.

До чого варто готуватися найближчим часом детально розповіла PolitekA.

бензин

Мережу сколихнула новина про те, що вже до кінця 2018 року вартість бензину А-95 в Україні може досягти 60 коп./л.

Як додав аналітик Дмитро Хорошун, таке підвищення ціни буде спостерігатися тільки за умови стабільного курсу долара і вартості нафти марки Brent в межах 78 $ / бар.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

ціни на бензин

За словами Хорошуна:

«Якщо нафта Brent закріпиться на рівні 78 $ / бар., що вище приблизно на 2%, ніж в травні-червні, а гривня залишиться на рівні 28,2, бензин і ДТ можуть подорожчати ще на 60 коп. / л, з 31,4 до 32 грн / л для А-95 і 29,7 грн / л для ДТ».

Крім того, аналітик вважає, що ціну на нафту визначають два важливі чинники: бажання Саудівської Аравії утримати Brent в діапазоні $ 70-80 / бар. і побоювання фінансових ринків у зв'язку з торговельними війнами за нафту.

ціни на бензин

При цьому Хорошун висловив припущення про те, що нафта Brent не перевищить 80 $ / бар. - це обмежить ціну на паливо в Україні вищезгаданими рівнями (32 грн / л для А-95 і 29,7 грн / л для ДТ). При цьому зміна курсу гривня / $ реакція цін на паливо буде неминучою.

Що ж стало головною причиною подорожчання пального?

ціни на бензин

За словами експерта, на подорожчання бензину сильно вплинула девальвація гривні, оскільки тільки протягом серпня національна валюта знецінилася відносно долара на 5,1%, або 1,48 грн. Зараз гривня дещо зміцнилася, але це поки не відбилося на вартості пального. Крім того, не можна не враховувати зростання світових цін на нафту і оптових цін на нафтопродукти, що надходять в Україну з Європи, оскільки все вимірюються в твердій валюті.

Варто згадати про те, що вже з 17 на 18 вересня великі мережі АЗС в Україні підвищили ціни на бензин в середньому на 20-40 коп./л. Крім того, найбільші автозаправні мережі підняли ціни на автогаз ще на 12-20 коп./л.

Наприклад, ціна на автогаз на ОККО виросла на 20 коп / л і склала 15,28 грн / л. WOG підняла на 14 коп / л до 15,20 грн / л. Також на 12 коп / л і 20 коп / л ціни виросли в мережах AMIC і Glusco - до 14,96 грн / л і 14,70 грн / л відповідно. Зараз середня ціна автогазу на українському авторинку становить 14,67 грн / л.

Подорожчання не оминули й інші мережі. Наприклад, подорожчали бензин і ДТ в мережах AMIC і UPG на 20 коп. / Л. БРСМ-Нафта підвищила ціну на ДТ і бензин А-95 на 20 коп. /л.

На жаль мільйонів українців, експерти вважають, що до зими вартість палива виросте на 1-1,5 грн за умови відсутності різких коливань цін на нафту.

Звісно, прогнози на газовому ринку вражають не на жарт.

Нагадаємо, в Україні стрімко продовжують зростати ціна на паливо, що безпосередньо пов'язано з девальвацією національної валюти. Так, минулого тижня на вітчизняних автозаправках середня вартість бензину А-95 і ДТ різко збільшилася – аж на цілих 60 копійок.

Як повідомляв Znaj.ua, у Києві 19 вересня під будівлею Кабінету міністрів України зібралися власники автомобілів на іноземних номерах. Більше сотні "євроблях" припаркувалися просто на проїжджій частині.

Також Znaj.ua писав про те, що Європейська комісія опублікувала оголошення про початок офіційного розслідування проти німецьких виробників автомобілів BMW, Daimler і Volkswagen(бренди Volkswagen, Audi і Porsche).