В Україні стрімко продовжують зростати ціна на паливо, що безпосередньо пов'язано з девальвацією національної валюти. Так, минулого тижня на вітчизняних автозаправках середня вартість бензину А-95 і ДТ різко збільшилася – аж на цілих 60 копійок. А вже з початку цього тижня нафтопродукти продовжили дорожчати (в середньому 20-30 копійок за літр). Також наголошується, що слідом за бензином і паливом злетіли ціни на скраплений газ, який за півтора тижні подорожчав на 25 копійок. Про це повідомляє politeka.

Експерти нафтового ринку впевнені, що паливо продовжить рости в ціні через девальвацію української валюти. Адже тільки минулого місяця гривня знецінилася відносно долара США на 5%. І хоча зараз гривня трохи зміцнилася на ринку, але ціни на паливо не зменшуються. Крім цього, аналітики радять водіям враховувати і той факт, що піднялися також світові ціни на нафту і нафтопродукти, що поставляються в Україну з країн Євросоюзу.

Зараз вартість бареля нафти марки Brent становить 79,44 долара, хоча ще минулого тижня вона торгувалася на рівні 71 долара. Зарубіжні експерти впевнені, що це пов'язано з анонсованим пакетом санкцій США проти Ірану. Учасники нафтових ринків побоюються, що скорочення експорту чорного золота з ІР призведе до масштабного підвищення цін, що відразу відіб'ється на вартості бензину та нафтопродуктів.

"Через девальвацію гривні ціни на українських автозаправках істотно піднялися. Але ще існує потенціал підвищення вартості бензину десь на гривню в найближчий тиждень. До валютного фактору додалася і ситуація на світовому нафтовому ринку: ніхто не знає, як прогнозувати ціни на нафту. Але варто відзначити, що світові ціни на чорне золото однозначно впливають на вартість бензину в Україні", - заявив аналітик Сергій Куюн.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами аналітиків, українцям також слід готуватися до підвищення цін на скраплений газ, вартість якого скоро досягне 15-15,2 грн/літр.

Нагадаэмо, НБУ розповів, що буде з гривнею в 2019 році.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що в Україні різко підскочать ціни на бензин.

Також портал "Знай.uа" писав, що звичайний продукт перетвориться на розкіш для українців.