Така інформація з'явилася на сайті Єврокомісії.


Єврокомісія буде оцінювати, чи було порушення автовиробниками антимонопольних правил ЄС, вчинених з метою уникнути конкуренції при створенні та впровадженні технології очищення викидів бензинових і дизельних легкових автомобілів.


“Дані технології націлені на те, щоб легкові автомобілі були менш шкідливими для навколишнього середовища. Дана змова, якщо вона буде доведена, може виключити можливість споживачів купувати менше забруднюючих авто, незважаючи на те, що технологія доступна для виробників”, - повідомила єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер.

Маргрете Вестагер


Восени 2017 року Єврокомісія здійснила перевірки на підприємствах BMW, Daimler, Volkswagen і Audi в Німеччині, але тоді не було отримано остаточних доказів змови.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


“Більш глибоке розслідування Комісії націлене на відомості, що свідчать на користь того, що BMW, Daimler, Volkswagen, Audi та Porsche, іменовані також колом п'яти, брали участь в засіданнях, де велося обговорення, зокрема, розробки і впровадження технологій для обмеження викидів шкідливих вихлопів машин”, - уточнили там.


Переговори торкалися системи каталистичного відновлення, яку використовують для зниження викидів оксидів азоту дизельних двигунів, а також фільтрів уловлювання твердих частинок Otto для двигунів на бензині.


Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Києві розгорівся будівельний скандал, причиною якого стала ймовірність того, що 5 тисяч вкладників можуть прогоріти через РК Метрополіс. Як з'ясувалося, під час зведення новобудови виникли серйозні труднощі. Припускають, що це – чергова будівельна афера.


Раніше Знай.UA писав про те, що в Мережу потрапила модель BMW, родом з майбутнього. Відзначається, що дизайн машини вкрай незвичайний, а також планується безпілотне управління.


Також Знай.UA повідомляв про скандал, який розгорівся в Києві після приїзду швидкої допомоги. Опік на тілі дитини після уколу медиків, міг виникнути зовсім не з тієї причини, яка була заявлена спочатку.