Днями мешканці Кривого Рогу палили шини просто на вулицях – намагалися у такий спосіб нарешті змусити чиновників прокинутися і дати опалення. Така ж патова ситуація склалася у Смілі, через борги "Нафтогаз" відмовився виділяти ліміти місцевим теплогенеруючих підприємств. Чим закінчиться цей "міні-Майдан"?

Кривий Ріг та Сміла без газу

Кривий Ріг без газу
Кривий Ріг без газу

Ще на початку листопада почалися перші відключення, щоб відновити подачу тепла, державне підприємство "Криворізька теплоцентраль", до якого НАК "Нафтогаз України" не дав ліміт на газ, здійснило спробу самовільно незаконно відновити газопостачання.

Кривий Ріг без газу
Кривий Ріг без газу

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Спеціалісти з газопостачання, котрі займаються розподілом блакитного палива, також мають у запасі законні аргументи: подача неможлива без домовленостей із підопічними Коболєва та комунальниками. Тобто, через це Кривий Ріг з населенням в півмільйона жителів залишився у постійному холоді, і це ще не вдарили поки що люті морозі.

Кривий Ріг без газу
Кривий Ріг без газу

У "газовій війні" відсторонилася від усього місцева влада, яка досі не знайшла вихід із "боргової ями". За підсумками наради екстреної комісії у виконкомі міськради Кривого Рогу було прийнято рішення негайно відновити газопостачання на котельні.

Кривий Ріг без газу
Кривий Ріг без газу

Заручившись підтримкою міцних хлопців, компанію "Криворіжгаз" заблокували разом з аварійними бригадами. Газ включили, але з'явилася інша проблема.

Кривий Ріг без газу
Кривий Ріг без газу

"Били скло на автомобілях, відключили воду в приміщенні підприємства. Тобто на аварійні ситуації з газом виїжджати нікому", - пояснив ситуацію енергетичний експерт Валентин Землянський.

Кривий Ріг без газу
Кривий Ріг без газу

"У Кривому Розі війна. Котельні без газу. Місто мерзне. Хтось найняв тітушок, щоб незаконно підключити котельні. "Криворіжгаз" надійшов за законом і не допустив несанкціонованого відбору. ТІТУШКИ почали бити скло в автомобілях працівників "Криворіжгазу" і різати шини. Поліція не діє", - додав співзасновник центру енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

Кривий Ріг без газу
Кривий Ріг без газу

Експерти радять не гаяти часу, а сідати за стіл переговорів, тому що тиждень-другий і в квартирах взагалі буде холодніше, аніж на вулиці, а людей шини не зігріють, навіть якщо палити їх 24 години на добу.

Дивіться: Сміла та Кривий Ріг замерзають без опалення

Нагадаємо, у "Нафтогазі" розповіли, чому Кривий Ріг залишився без опалення.Як повідомляв "Знай.ua", у Кривому Розі у квартирах та державних установах вимкнули газ. Також "Знай.ua" писав, синоптики розповіли, якою буде погода у найближчий тиждень.