Доступ до Scopus отримали 135 освітніх закладів, доступ до Web of Science — 105, повідомляє прес-служба Міносвіти.

Указ про розподіл підписок підписаний 8 листопада, пише Хвиля.

"Влітку ми оголосили відбір для вузів і наукових установ МОН другий цикл передоплати за кошти держбюджету у Scopus і Web of Science. Щоб отримати доступ, заклад повинен був відповідати ряду критеріїв. Загалом нам надійшло 148 заявок, з яких 13 — не від наших установ. З 135 заявок від установ МОН більше 100 отримали високі бали і право підключення відразу до обох баз. Для порівняння — у минулому році лише 29 установ отримали доступ і до Scopus, і в Web of Ѕсіепсе", — розповів генеральний директор директорату науки МОН Дмитро Чеберкус.

Університет Шевченка
Університет Шевченка

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Крім київських вузів, доступ до наукових баз отримали навчальні заклади в містах Кривий Ріг, Мукачево, Краматорськ, Бердянськ, Глухові, Кам'янець-Подільському, Умані та інших.

За правилами підключення установа, що отримала доступ, зобов'язана надавати його в комп'ютерних залах своїх бібліотек всім бажаючим незважаючи на те, які установи вони представляють.

У той же час Міносвіти уважно стежить за тим, як вузи використовують підключені бази. За перший рік підключення відзначили позитивну динаміку українські вчені стали в п'ять разів частіше користуватися цими базами.

У наступному році Міносвіти планує забезпечити підписку не тільки для своїх вишів і наукових установ, але й для інших закладів — підпорядкованих НАН, галузевим академіям, Моз, МВС, Міноборони та інших.

Web of Science - пошукова платформа, що об'єднує реферативні бази даних публікацій у наукових журналах і патентів, у тому числі бази, що враховують взаємне цитування публікацій. Web of Science охоплює матеріали з природничих, технічних, суспільних, гуманітарних наук і мистецтва.

Нагадаємо, Кабмін придумав секретне "покращення", але українці все дізналися і оніміли від шоку.

Як повідомляв Знай.uа, нарахування субсидії: як платити за комуналку, поки чекаєте пільг.

Знай.uа писав, Україна дістала останній козир, в Кремлі неабияк намокли.