У Кривому Розі багато квартир та державних установ досі без опалення. Людям набридло мерзнути у власних очелях, они вийшли з акцією протесту, де підпалили шини та вимагали дати тепло.

В той час представники "Криворіжгазу" запевняють, що причина, по якій немає опалення в місті - "борг за газ попередніх періодів".

Однак пізніше стало відомо, що установи передали кошти за опалення.

А, у понеділок 12 листопада, біля входу в центральний офіс Криворіжгазу група людей підпалила автомобільні шини.

За словами учасників акції протесту, вони прийшли вимагати, щоб держкомпанія "не перешкоджала запуску котелень Криворізької теплоцентралі", пише місцеве видання "Перший криворізький".

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

фото з місця подій

Раніше Криворізька теплоцентраль заявила, що подачу газу на котельню №5 заблокував Криворіжгаз. У останніх, проте, стверджують, що теплоцентраль не отримала номінації газу.

Криворіжгаз в Facebook повідомив близько полудня, що "невідомі агресивні люди заблокували роботу не тільки Криворіжгазу, але і не дають загасити пожежу пожежній бригаді".

акція протесту

Пізніше там додали, що будівля "взяли штурмом через відмову Нафтогазу поставляти газ підприємству Криворізька теплоцентраль", і заявили, що люди "взяли в заручники" співробітників, які вели з ними переговори. Місцевий канал пізніше показав цих "заручників":

Поступила Информация о заложниках на Криворожгазе Правда ли это?

Geplaatst door Первый Криворожский 1KR.UA Новости Кривого Рога op Maandag 12 november 2018

Більш того, в компанії стверджують, що раніше незаконно були відкриті засувки і запущено п'ять котелень з шести.

протест на центральній площі

Додамо, у Кривому Розі досі без опалення 75 шкіл, також відсутнє тепло в інших державних установах, у тому числі лікарнях та дитячих садочках, а також понад 2 тисячі будинків також не підключили до опалення.

Місцева валада змушена закрити навчальні заклади, адже в таких умовах дітям перебувати нестерпно.

Нагадаємо, стало відомо, кому з українців знизять тарифи на газ та опалення.

Як повідомляв портал Знай.ua, уряд повідомив про нарахування нового типу субсидій певним категоріям населення.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, хто найбільше виграє від підвищення ціни на газ.

Дивіться: Кияни досі сидять без опалення