У п'ятницю, 9 листопада, у Києві почало діяти розпорядження КМДА, яке знижує тарифи на опалення будинків без лічильників, а також на гарячу воду для тих, хто не встановив сушарку для рушників.

Цю інформацію повідомляє "Дело".

Тарифи на опалення:

  • за відсутності квартирного або будинкового лічильника становлять 23,09 грн за кв. м (до цього 31,52 грн за кв. м);
  • за наявності квартирного або будинкового лічильника — 1354,36 грн за Гкал (1354,78 грн за Гкал).

Тарифи на гаряче водопостачання:

  • за відсутності рушникосушки знижені до 67,61 грн за куб. м (74,52 грн за куб. м).

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики України має намір посилити підтримку соціально незахищених верств населення, ввівши житлові субсидії на оплату внесків встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку (лічильників). Про це повідомляється в наказі № 604 Мінсоцполітики від 2 лютого 2018, опублікованій у відкритому доступі.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також в рамках проекту будуть розширені субсидії для споживачів комунальних послуг у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами, також на купівлю газу і твердого та рідкого пічного побутового палива.

Програма субсидій затверджена проектом наказу "Про внесення змін до форми Заяви про призначення житлової субсидії та декларації про доходи та витратах осіб, які звернулися за призначенням субсидії", який поданий на розгляд уряду.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", киянам повідомили про те, як змінилися тарифи на опалення. Жителі столиці незадоволені зростанням тарифів і близькі до акцій протесту – з таким зростанням цін, непогано було б підвищити ще й зарплати і знизити ціни на продукти.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що середня ціна імпортного природного газу в жовтні 2018 року склала 9059,13 грн (323,44 дол.) за 1 тис. куб. м.