Студентка Запорізького НТУ Аліна Афоніна, яка є переселенкою з Донбасу, неодноразово в соцмережах зізнавалася в прихильності до "російського світу" і президента Росії Володимира Путіна. Однак, за словами СБУ, її дії не є протизаконними і швидше за все якогось покарання не буде. Про це пишуть "Факти", посилаючись на коментар представника Служби безпеки України, який зазначив, що там вперше чують про скандал з запорізькою студенткою.

Також представник служби безпеки зазначив, що перед тим, як давати оцінку діям студентки, для початку варто ознайомитися з її постами в соцмережах. До кримінальної відповідальності Афоніна можуть залучити, якщо вона закликала до повалення державного ладу або отримувала за розміщення гроші.

"Давати правову оцінку діям цієї особи ми не можемо, оскільки не бачили цих постів в інтернеті. Потрібно спочатку провести експертизу висловлювань. Якщо там є заклики до повалення державного ладу, це вже кримінальна стаття. Також до кримінальної відповідальності Афоніна можуть залучити, якщо буде встановлено, що вона, наприклад, за розміщення цих постів отримувала гроші. Якщо ж вона просто малолітня дурепа, тобто постила образливі висловлювання через дурість, то відразу скажу: ніякої кримінальної відповідальності не буде", — сказав джерело.

"Вона висловлювала свою думку. Це думка негативна. Але у нас свобода слова. Найсуворіше покарання у такій ситуації — проведення профілактичної бесіди. З дівчиною поговорять, попередять її. Мовляв, схаменись. Що ти робиш? Ти розумієш, до чого це може призвести? Крім того, СБУ не має права впливати на керівництво університету, щоб клопотати про відрахування студентки. Це їх особиста справа", — додали в спецслужбі.

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Офіцер ЗСУ Анатолій Штефан ("Штірліц"), який і розмістив скріншоти скандальних постів Афоніної на своїй сторінці в Facebook, обурився через відсутність будь-якої реакції.

"Керівництво Запорізького НТУ наполегливо продовжує мовчати, а СБУ прокоментував, що у нас свобода слова, потрібно провести бесіду, і вона далі буде як льготница вчитися за наші з вами гроші на юридичному, а в майбутньому буде судити ветеранів по максимуму. Браво!" — написав він.

Руководство Запорізький національний технічний університет упорно продолжает молчать, а СБУ прокомментировало что у нас...

Geplaatst door Штирлиц - инфо / shtirlitz.info op Dinsdag 13 november 2018

Нагадаємо, кричущий випадок стався в автобусі, що прямував із Новомосковська в Павлоград. Так одна з пасажирок, чергова любителька "руського міра", несподівано почала ображати чоловіка, тільки тому, що він спілкувався українською мовою.

Як повідомляв портал "Знай.uа", скандал стався в магазині. Жінка істерично сперечалася з чоловіком через те, що той нецензурно вилаявся на адресу російського лідера. Очевидці конфлікту встигли зняти скандал на відео.

Також "Знай.uа" писав, український політолог гострою карикатурою висміяв візит президента Російської Федерації Володимира Путіна на жіночий форум, який відбувся в Петербурзі.