Фильм "Жінка на війні" режисера Бенедикта Ерлінгсонна отримав кінопремію LUX 2018. Картина - це результат спільного виробництва Ісландії, Франції та України.

"Від імені Європейського парламенту я хочу подякувати присутнім тут режисерам та сценаристам, а також усім тим, хто сприяв зйомці цих фільмів і успіху премії LUX нинішнього року. Показуючи нам нові, індивідуальні точки зору на нашу Європу, ви значним чином сприяєте політичним дебатам, які відбуваються щодня у цьому інституті", - заявив голова Європейського парламенту Антоніо Таяні на церемонії вручення премії у Страсбурзі, звертаючись до трьох знімальних груп - фіналістів конкурсу.

Фіналістами стали також фільми "Інша сторона всього" режисера Міли Турайлич (Сербія, Франція, Катар), і "Стікс" Вольфганга Фішера (Німеччина, Австрія).

Премія LUX була заснована у 2007 році для того, щоб поширити європейське кіновиробництво. Європарламент оплачує субтитрування трьох фільмів-фіналістів на 24 офіційних мовах ЄС та виробництво цифрової копії для кожної держави-члена. Переможець, до того ж, отримує адаптацію для слабочуючих і слабобачучих, а також підтримку у просуванні на міжнародному ринку.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Картина "Жінка на війні" розповідає про самотню 50-річну мешканку Ісландії на ім'я Галла. Вона займається музикою і захистом навколишнього середовища. Жінка регулярно обриває високовольтні лінії, що ведуть до алюмінієвого заводу, через що його робота зупиняється. Життя Галли кардинально змінюється, коли вона отримує дозвіл на усиновлення дівчинки з України.

Нагадаємо, режисер фільму "Дике поле" розповів про Жадана і прорив українського кіно.

Раніше Знай.иа повідомляв, Астаф'єва розповіла все про зйомки "Свінгерів-2".

Також Знай.ua писав, 10 романтичних фільмов, які сподвигнуть вас на любовні зізнання.