Кабінет міністрів України запропонував парламентарям переглянути базу оподаткування єдиного соціального внеску (ЄСВ). Так уряд хоче зменшити податок на всі високі зарплати в Україні.

Про це передає Інтерфакс-Україна.

"Ставка ЄСВ для заробітних плат, які перевищують межу в 104 тис. грн буде зменшуватися аж до 5% для суми, яка перевищує 270 розмірів мінімальних зарплат. Також пропонується встановити у законодавстві про працю принцип диференціації заробітних плат на підприємствах", – сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, представляючи законопроект в уряді.

гроші

Він зазначив, що поряд з цим пропонується посилити відповідальність за несплату ЄСВ.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами Реви, 84 тис. керівників підприємств отримують мінімальну зарплату в Україні, 20 тис. з них – у Києві. Тоді як до зниження ставок ЄСВ в 2016 році з 38% до 22% цей показник був 28 тис.

"Також 75% підприємств демонструють середню зарплату – до 4 тис. грн, і це приватний сектор… Кваліфікований і некваліфікована праця оплачується за документами однаково", – зазначив він.

зарплатня

Влада, за попередніми підрахунками, може шляхом таких заходів поповнити держбюджте до десяти мільярдів гривень.

Штрафи на працю без "трудових"

Влада намагається боротися з чорними зарплатами, які в народі називають "в конвертах". Законодавством передбачені штрафи за неофіційне працевлаштування.

Так, якщо роботодавець намагається уникнути сплати поатків та бере на робту працівника без "трудової", йому загрожує штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500–17000 грн.)

А штрафи для тих, хто не робив внесків до обов'язкового соціального страхування штрафи будуть вдвічі вищі.

Нагадаємо, в Україні збільшать мінімальну допомогу по безробіттю, а також зростуть і максимальні виплати.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям розкрили всю правду про зарплати в Україні.

Також Знай.ua писав, що складено антирейтинг роботодавців, які платять українцям ганебно мало.

Дивіться: Яка ситуація з працевлаштуванням в Україні