З кінця жовтня в Україні набрала чинності постанова уряду щодо мінімального розміру допомоги по безробіттю. Так, слідом за збільшенням прожиткового мінімуму зростуть і виплати українцям, які втратили роботу.

гроші

Згідно з документом, з 1 січня 2019 року мінімальний розмір допомоги по безробіттю становитиме:

  • для застрахованих осіб, визнаних у встановленому порядку безробітними, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, складає не менше 6 місяців за даними Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування – 1630 гривень;
  • для осіб, у яких страховий стаж менше шести місяців610 гривень.

гроші

Щодо максимального розміру виплат по безробіттю, то він також збільшиться. Наразі сума рівна 7 108 гривень, тобто чотири прожиткових мінімуми. Але скоро після індексації ця сума зросте до 7 412 гривень.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Робота без "трудових" загрожує жорсткими санкціями

Нелегальна праця знижує доходи місцевих бюджетів, бюджетів Пенсійного фонду та фондів соціального страхування.

Юристи зазначають, що роботодавців, які відмовляють офіційно оформляти працівника, обтяжуть штрафами. розмір яких становить від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500–17000 грн.), який збільшується в разі повторного порушення.

Тим особам, які не робили внесків до загальнообов'язкового державного соціального страхування штрафи передбачені вдвічі більші.

Нагадаємо, згідно з новим пенсійним законодавством, час виходу на заслужений відпочинок залежить тільки від розміру страхового стажу.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям назвали нові пенсії в Україні, щоправда, схоже, що чиновники суми взяли з паралельної реальності.

Також Знай.ua писав про те, що українцям нагадали, хто наступного року отримає соцвиплати та що для цього потрібно.

Дивіться: Працевлаштування в Україні. Страшна реальність