Близько мільйона громадян України, що залишились без тепла, запрошують Міністра ЖКГ – Генадія Зубка відвідати їх міста та наочно переконатись у критичності ситуації.

Про це повідомила популярна група "Самые резонансные новости" на своъй сторінці у Facebook.

Пост за кілька годин набрав майже 1000 лайків і багато коментарів небайдужих громадян.

Проте Генадій Зубко вважає, що після проведеної ним реформи децентралізації - він не має ніякого відношення до провалу опалювального сезону та закликає звертатись до місцевих органів влади або прокуратури.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Коли саме буде відновлено опалення – поки залишається незрозумілим.

Нагадаємо, наразі Кривий Ріг, Херсон, Сміла (черкаська обл.), Шепетівка (хмельницька обл.) та п’ять міст Луганської області залишаються відключеними від опалення. Без тепла залишились як житлові будинки, так і лікарні, школи та інші комунальні заклади. В ряді міст вже введено надзвичайний стан.

Як повідомляє один із редакторів групи "Самые резонансные новости", що перебуває в Смілі, жителі міста наразі знаходяться у відчаї та наполегливо запрошують Віце-прем’єра Генадія Зубка до себе "в гості", щоб Він наочно переконався у критичності ситуації та втрутився у процес її вирішення:

"Зубко вважає, що не несе ніякої відповідальності за провал опалювального сезону, тому що тепер це повністю компетенція місцевого самоврядування. Але переписати в законодавстві відповідальність із одного органу на інший – це не децентралізація, а вчасне "умивання рук" від незручноі для політика історії. В містах введено надзвичайний стан, перестали оперувати людей, а важкохворих – направили по домам, дітей відпустили на дострокові канікули. Фактично місто припинило життя. Я розумію, що це політика, але враховуючи критичність ситуації – Зубко мав би почути людей, втрутитись та якось допомогти їм".

В свою чергу, коли саме вдасться відновити опалення поки залишається незрозумілим, оскільки керівництво Мінрегіонбуду відмовляється втручатись у ситуацію, а місцеві органи влади не мають достатніх коштів для закупівлі газу у НАК Нафтогазу.