Україна готує нові, досить жорсткі санкції для Росії. Держава-агресор має відповісти за дешеву подобу виборів на окупованих територіях в Донецькій і Луганській області. Так звані вибори різко засуджує не тільки Україна, але і безліч країн Європи та інших країн світу. Дія санкцій, як пише видання Інтерфакс-Україна, торкнеться не тільки людей, які замішані у проведенні псевдовыборов і брали участь у їх організації та проведернию, але також українські підприємства, що підтримують російську "оборонку".

Таку заяву зробив секретар РНБО Олександр Турчинов, виступаючи на Київському бронетанковому заводі. Турчинов зазначив, що набір санкцій буде підготовлений спільно Радою нацбезрпасности і оборони, Верховною Радою, Кабінетом міністрів та Службою безпеки України. Від кожного відомства вже надійшли відповідні пропозиції

‘’Переконаний, що це буде потужний пакет різнопланових санкцій, зокрема проти тих, хто був керівниками, натхненниками і організаторами проведення виборів на окупованих територіях’’ заявив Турчинов.

За словами секретаря Радбезу, в списку санкцій можуть виявитися представники окремих європейських країн, які спостерігали за організованим Росією фарсом. Також санкції застосують проти українських підприємств, які співпрацюють з оборонним комплексом Російської Федерації.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як раніше повідомляв Знай.uа, новий пакет "драконівських санкцій, покликаних остаточно приборкати агресора, приготували також Сполучені Штати Америки. Драконитимуть Росію зібралися на всіх фронтах, однак поки не повідомили, які саме сфер торкнуться санкції – тримають інтригу. Помічник держсекретаря сша щодо міжнародної безпеки і нерозповсюдження Крістофер Форд пообіцяв Росії "жовту життя", пишуть ЗМІ.

Як раніше повідомляв Знай.uа, США анонсували чергову порцію санкцій проти РФ за псевдовыборы на Донбасі. Пародія на вибори в ОРДЛО, всупереч думці Росії, не додала Москві поваги у світі.

Також ми писали, що державіаслужба України допомогла Ірану обійти санкції США.

При прямому потуранні з боку керівника Державіаслужби Олександра Більчука українські авіакомпанії допомагали доставляти у Сирії іранських і російських найманців, а також військові вантажі, сприяючи тим самим підтримки режиму Асада у громадянській війні.