Відома українська письменниця Лариса Ніцой пояснила, чому артисти "Кварталу 95" повинні виступати українською мовою.

Ніцой прокоментувала слова Євгена Кошового, який заявив, що його дратує, коли хтось нав'язує йому українську мову. За словами скандального артиста, він знає українську майже досконально, але вважає за краще спілкуватися російською.

Письменниця пояснила, чому артисти студії "Квартал 95" повинні перейти на державну мову. За її словами, це буде сприяти тому, що люди, які дивляться їхні виступи, будуть легко переходити на українську в публічному просторі.

"У нашій країні публічний простір повинен бути українським. Я не сперечаюся, що Кошовий може з близькими і друзями спілкуватися тією мовою, на якому він звик. Але виходячи на екран він повинен перемикатися на державний", - запевняє письменниця.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

На думку Ніцой, завдяки виступам акторів на українській мові люди, які дивляться телепрограми, швидше адаптуються до державної мови спілкування.

"Усі виступи і фільми, придумані студією "Квартал 95", необхідно робити державною мовою. Таким чином українська стане популярною і прості люди, які дивляться всі ці виступи, легко переходитимуть на українську мову в публічному просторі", - заявляє Ніцой.

"У нас в країні пішла хвиля українізації, люди масово переходять на державну мову. Але телевізор залишається російськомовним. Щоб це виправити, необхідно підхопити хвилю", - підсумувала вона.

Нагадаємо, Євген Кошовий в одному з інтерв'ю порталу "КП в Україні" заявив, що його дратують фрази на кшталт "чемодан - вокзал - Росія" у відповідь на російську мову. Саме мовне питання артист назвав "придуманою проблемою", а тих, хто виступає на захист української мови - "псевдопатріотами".

Як повідомляв портал Знай.ua, 95 квартал вступився за Кошового та влаштував "срач"

Також Знай.ua писав, на Донеччині хочуть "заборонити" російську мову