Державний орган з'ясував, що рішення Донецької облради від 16.08.2012 No6/14-346 «Про реалізацію вимог Закону України «Про засади державної мовної політики» у Донецькій області» вказало на території області паралельно з українською мовою, як державною, ще й російську мову, як регіональну.

Разом з тим, Конституційний суд України 28.02.2018 по справі No1-1/2018 визнав, що вищезгаданий Закон не відповідає Конституції України. До речі, як зазначають на сайті Прокуратури Донецької області, Донецька обласна рада не вжила жодних заходів для усунення прийнятої постанови.

Щоб ліквідувати виявлені порушення прокуратура Донецької області відправила в Донецький окружний адміністративний суд позов, заснований на інтересах держави, наполягає на визнання протиправним та не чинним рішення по мовах.

До того ж, щоб усунути незаконне рішення територіальних рад з цих питань, Волноваська, Костянтинівська, Слов'янська та Краматорська прокуратури також відправили 6 заяв до суду.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня
Показати ще

На даний момент всі позови перебувають на розгляді.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українці обурюються через просування "російського миру" у школі під Києвом. Так, директор однієї зі шкіл, як повідомила письменниця Лариса Ніцой, є прихильником проросійської позиції. Відзначається, що підручники переповнені розповідями про Росію, російською символікою, а також з першого класу дітей змушують на обов'язковій основі вчити російську мову.

Також Знай.UA писав про обговорення користувачами українського Фейсбуку інтерв'ю Медведчука місцевому телеканалу.

Крім цього, Знай.UA повідомляв, що народний депутат Василь Німченко встав на захист російської мови в Конституційному Суді України. Депутат пояснив свою позицію тим, що він вважає прийнятий закон "Про освіту" дискримінацією, яка забороняє розвиток в Україні всебічного вивчення міжнародних мов. А також є недотриманням прав національних меншин.