Якщо прослідкувати за діяльність представників російських спецслужб на території України, які діють під різними прикриттями та легендами, то чітко можна побачити як вони тісно зв’язані та «співпрацюють» з УПЦ МП, яка підконтрольна РПЦ, а значить і ФСБ, пише Трайдент.

Наведемо лише декілька прикладів таких на перший погляд невимушених зустрічей, за яким криється робота по дестабілізації релігійної ситуації в Україні, особливо останнім часом, напередодні надання автокефалії Українській православній церкві:

Тимчасово повірений в справах РФ в Україні Лукашик Олександр Петрович (підозрюється у причетності до кадрового складу СЗР РФ), колишній керівник представництва «Росспівробітництва» в Україні Воробйов Костянтин Павлович (підозрюється у причетності до кадрового складу СЗР РФ), помічник посла РФ з питань безпеки (кадровий офіцер ФСБ РФ) Шулік Валерій Валерійович відвідали бугослужіння за участі митрополита УПЦ МП Онуфрія, яке відбулось на території Києво-Печерської Лаври.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

В 2012-2013 рр. Києво-Печерську Лавру систематично відвідували посол РФ в Україні Зурабов Михайло Юрійович та помічник посла Шаповалов Ігор Петрович. У ході вказаних заходів Зурабов М.Ю. проводив зустрічі з високопосадовцями УПЦ МП.

Перший секретар посольства РФ в Україні Полєтаєв Максим Геннадійович, 13.08.1982 р.н., систематично проводить зустрічі з протоієреєм Данілєвічем Миколою Миколайовичем, 1977 р.н., заступником голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української православної церкви Московського патріархату, членом комісії Російської православної церкви з переговорів з УПЦ Київського патріархату, настоятелем Київського храму святителя Спірідона Тримуфунтського.

Вищезазначене повністю дискредитує репутацію представників УПЦ МП, як незалежних служителів православної віри та показує їх підконтрольність російським спецслужбам, які направлені на проведення антиукраїнської політики та недопущення створення в Україні незалежної Української православної церкви!