Російські спецслужби спільно з бойовиками все частіше намагаються завербувати дружин військових на тимчасово окупованих територіях України, і на жаль їм це інколи вдається.


Нещодавно СБУ викрила таку групу, так званих МДБ "Л/ДНР", які разом з ФСБ активно використовували родичок наших солдатів у своїх цілях. Мова йде про дружин трьох офіцерів ЗСУ, котрих завербували під час поїздки до РФ, де мешкають їх батьки. Всі вони – вихідці з Донецької та Луганської областей.

"На жінок здійснювався психологічний тиск, їм погрожували забороною в’їзду-виїзду, в’язницею, утисками батьків. Внаслідок чого вони надали письмові згоди на конфіденційне співробітництво з обранням псевдонімів. Співробітники російських спецслужб та їх підконтрольних підрозділів-маріонеток також намагалися отримати від жінок інформацію про військові звання, посади, місця перебування та службові обов’язки їхніх чоловіків, а також даних про військові підрозділи, де вони проходять службу, їх задіяння в операції Об’єднаних сил", - підкреслили в СБУ.


Оперативникам розвідки вдалося попередити сценарій ФСБ і не допустити співробітництва українок із ворогом. Жінки повернулися на підконтрольну Києву територію і погодилися активно допомагати слідству у викритті подібних злочинів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Служба безпеки України нагадує, що за вчинення злочинів за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років", - додали у відомстві.


Дивіться: СБУ викрила російські спецслужби на вербуванні родичів українських військових


Нагадаємо, у Росії підірвали приміщення ФСБ.
Як повідомляв Знай.ua, підривник будівлі ФСБ залишив передсмертну записку російським силовикам та Путіну.
Також Знай.ua писав, СБУ показала на відео, як Нагорний зрадив Україну.