У четвер, 11 жовтня, з'явилася інформація про затримання трьох українців, які займалися незаконною перевозкою трудових мігрантів, біля берегів Греції.

Про це повідомляють українські ЗМІ із посиланням на колег із Греції.

Стало відомо, що 11 жовтня біля берегів Греції правоохоронці затримали українську яхту з майже 60 мігрантами.

Співробітники української ДПСУ у ході виконання завдань з протидії транскордонній злочинності отримали інформацію про діяльність злочинної групи. Вона виявилась доволі масштабною, оскільки було організовано незаконне переправлення біженців, зокрема в країни Європи, а також нелегальних мігрантів з Близького Сходу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

До складу злочинної групи входили громадяни Іраку, Сирії, Туреччини, Італії та Греції, які залучали до незаконної діяльності за кордоном українців.

У ДПСУ зазначили, що громадяни України виступали в ролі виконавців переправлення нелегальних мігрантів з Туреччини до Греції та Італії морським шляхом малогабаритними яхтами.

"Наразі відомо про щонайменше 12 громадян України, жителів Полтавської, Одеської та Донецької областей", - розповіли у відомстві.

Стало відомо, що члени екіпажу судна – троє українців. У ДПСУ уточнили, що у цій злочинній схемі громадяни України, які здійснювали безпосереднє переправлення незаконних мігрантів до країн ЄС, з точки зору українського законодавства виступають у ролі потерпілих від злочинної діяльності.

"Їх вербували та відправляли за кордон для втягнення у подальші злочини. У більшості випадків для спонукання українців до вчинення злочинів застосовувалися шахрайські методи переконання, їм не повідомлялася справжня мета перевезення осіб на прогулянкових яхтах", - підсумували у ДПСУ.

Нагадаємо, в Італії затримали українську яхту, на борту якої знаходились незаконні мігранти.


Як писав раніше Знай.ua, грецька поліція заарештувала більше ста українських моряків тільки через те, що їх насильно примусили везти нелегалів до Євросоюзу.


Також Знай.ua писав про те, що мігранти, які прибувають до Італії, піддаються ризику експлуатації організованими злочинцями.