Британська розвідка вийшла на офіцерів ГРУ, які отруїли Сергія і Юлію Скрипалів, завдяки недавно завербованому російському шпигуну.

Про це повідомляє видання Daily Express з посиланням на джерела в британській таємній службі розвідки MI6.

Зазначається, що російського шпигуна з псевдонімом "Аполло" завербували в Римі через кілька тижнів після атаки в Солсбері.

За інформацією видання, агент Аполло займав посаду в посольстві Росії, однак його реальна робота полягала в тому, щоб збирати секретні дані про діяльність НАТО.

Відзначається, що коли агенти MI6 вийшла на російського шпигуна, він заявив про бажання емігрувати внаслідок невдоволення політикою президента Росії.
Минулого тижня відставний агент MI6 заявив, що Аполло викрили на початку квітня і доставили до Великобританії, де він надав офіцерам секретної розвідки "широкий спектр рутинної і конфіденційної інформації" про глобальну шпигунську мережу Москви.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Йому також показали зображення агентів ГРУ, відомих під іменами Олександр Петров і Руслан Бошіров, яких Скотланд-Ярд шукає за підозрою в отруєнні Скрипалів. Аполло назвав розвідці їхні справжні імена і особисті дані.

Хоча росіяни були ідентифіковані ще на ранніх стадіях розслідування, інформація про них була поширена лише на минулому тижні.

"Ми знаємо, що вони були в Німеччині, неодноразово у Франції і в Нідерландах. Петров раніше сам відвідував Великобританію. Ідея полягала в тому, щоб побачити, чи не залишать вони Росію після Солсбері. Ми були готові. Ми повідомили близько восьми країн, але в цей час було прийнято рішення не поширювати червоні повідомлення по "Інтерполу", так як деякі країни оприлюднять ці дані ", - розповіло джерело.

Нагадаємо, що у справі про отруєння Скрипаля та його дочки є ще четверо неназваних підозрюваних, які входили в так званий загін "чистильників".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Лондон підготував "червоні повідомлення" Інтерполу у справі Скрипалів.

Також "Знай.ua" писав, що Путін швидко замітає сліди, поки Британія називає винних в отруєнні Скрипалів.