Офіцери ГРУ ГШ Міноборони РФ Боширов і Петров з листопада 2017 року по лютий 2018 року 9 разів літали в Женеву. Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

У разі, якщо правоохоронним органам вдасться з'ясувати, з ким офіцери контактували в Швейцарії, це може стати "ключовим елементом розслідування".

Раніше у Великобританії з'ясували, що до замаху на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в Солсбері із застосуванням отрути Новачок причетні російські ГРУшники Руслан Боширов і Олександр Петров.

Стало відомо, що незадовго до цього протягом декількох місяців ГРУшники 6 разів літали в Швейцарію. Всього ж з листопада 2017 по лютий 2018 року вони бронювали 9 рейсів в Женеву і назад.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Видання пише про це, посилаючись на власне джерело. Відзначається, що The Telegraph щільно відстежує тему російських розвідників і хімічних атак в Британії. Раніше газета відзначала, Боширов і Петров отримали в'їзні візи в Санкт-Петербурзі, вказавши, що заробляють у сфері «міжнародної торгівлі» і надавши візитні картки, довідки про банківські рахунки, де нібито було кілька тисяч фунтів стерлінгів.

На даний момент слідство намагається з'ясувати, з ким зустрічалися росіяни в Женеві.

Секретній розвідслужбі Британії MI6 відомі справжні імена агентів ГРУ, яких Лондон звинуватив у замаху на їх екс-колегу Сергія Скрипаля в Англії. Про це з посиланням на джерела в британському уряді пише газета The Sun.

Нагадаємо, разведка Британії "вела" агентів Путіна ще до Солсбері. Розвідка MI6 знала цих двох агентів ГРУ ще до Солсбері – ЗМІ.

Як повідомляв "Знай. ua", з'явилося досьє на агентів Путіна. Британія показала підозрюваних в отруєнні Скрипалів.

"Знай. ua" писав, що скандальну путінську пропагандистку Скабееву викинули з британського готелю.